/ - RK PRODUCTION
07/06/2022 u 13:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

МВП Грчке Абазовићу: ЦГ успјешна прича која ће дати снажан импулс политици проширења ЕУ

Министар вањских послова Републике Грчке Никос Дендијас је честитао Црној Гори пету годишњицу чланства у НАТО, те истакао да Западни Балкан мора бити интегрисан у Европску унију, са Црном Гором на челу тог процеса

Црна Гора има пуну подршку Грчке у процесу приступања Европској унији, а билатерални односи могу бити примјер партнерства у региону када је ријеч о безбједносним питањима, регионалном повезивању, евроатлантским интеграцијама и економској сарадњи, оцијењено је на састанку предсједника Владе Црне Горе др Дритана Абазовића и министра вањских послова

Републике Грчке Никоса Дендијаса. Предсједник Владе је захвалио Грчкој на досадашњој помоћи у процесу приступања ЕУ и изразио очекивање да подршка неће изостати ни у наредном периоду. Он је истакао да се на Западном Балкану мора осјетити појачано политичко и економско присуство ЕУ и НАТО да би се очувао евроатлантски курс, јер, како је истакао, инвестирање у стабилност и просперитет овог региона значи и инвестирање у просперитет цијеле Европе.

Министар вањских послова Републике Грчке Никос Дендијас је честитао Црној Гори пету годишњицу чланства у НАТО, те истакао да Западни Балкан мора бити интегрисан у Европску унију, са Црном Гором на челу тог процеса.

-Црна Гора је хомогена и лијепа земља са извјесном европском перспективом чија ће успјешна прича дати снажан импулс политици проширења Европске уније- казао је Дендијас.

Саговорници су размијенили мишљење о сарадњи у областима од обостраног интереса и сагласили се да у наредном периоду ближе сарађују на економском плану са акцентом на енергетику и привлачење кредибилних страних инвеститора.

-Сви који желе да се баве бизнисом, очекују да институције ситема фунционишу на темељу владавине права, јер само тако градимо предвидив и стабилан пословни амбијент- закључио је премијер.

На састанку је оцијењено да ће најављени сусрет предсједника Владе Црне Горе и предсједника Владе Грчке Кирјакоса Мицотакиса бити добра прилика за разговор о конкретним пројектима и наставку укупне даље сарадње двије земље.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 09:38