Кривокапић и Ђукановић / - Принтскрин
14/06/2021 u 11:09 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) На тешке оптужбе премијер ћути као риба, или која је то прича из Њемачке да Ђукановић није приоритет

Након што је премијер, мимо мишљења скупштинског Одбора за безбједност, и званичнмо на функцију првог човјека Агенције за националну безбједност именовао Дејана Вукшића из ДФ-а су саопштили да се можда ради и о неком заједничком уносном послу

На рачун црногорског премијера Здравка Кривокапића свакодневно стижу тешке политичке оптужбе, најчешће од Демократског фронта, а у посљедње вријеме и од Српске православне цркве, али он не одговара на њих и ћути као риба, што додатно подгријава сумњу да се "у Вкади нешто догађа", о чему црногорска јавност ништа не зна.

Управо та мистерија подгријава и птања која је, на неки начин, начео потпредсједник Владе Дритан Абазовић, у праскосзорје избора Кривокапићевог кабинета 3. децембра прошле године, када је, намјерно или не, помену неку причу из Њемачке о Милу Ђукановићу.

- И та прича из Њемачке да није приоритет Мило Ђукановић. Јесте приоритет Мило Ђукановић! Али приоритет је да прво саставимо владу. Да би могли да кренемо. Јер, не можемо да радимо, ако немамо услове да радимо", казао је Абазовић.

И кренула је Влада од 4. децембра и скоро шест мјесеци нема значајнијих помака, осим што се из дана у дан ређају оптужбе на рачун Здравка Кривокапића и његових министара.

Након што је премијер, мимо мишљења скупштинског Одбора за безбједност, и званичнмо на функцију првог човјека Агенције за националну безбједност именовао Дејана Вукшића из ДФ-а су саопштили да се можда ради и о неком заједничком уносном послу.

- Разлика између Дејана Вукшића и Здравка Кривокапића је у томе што је Вукшић ипак исказао лојалност према Кривокапићу, који га је по сваку цијену уставне и законске  компромитације предложио за директора АНБ-а, за разлику од Кривокапића који нити показује захвалност, а још мање лојалност према ДФ-у, који га је, у складу са Уставом, предложио за премијера, а очигледно и према СПЦ, која га је нама и препоручила. А након свега што је Здравко Кривокапић у петак демонстрирао кршећи Устав и закон како би по сваку цијену именовао Дејана Вукшића за директора АНБ-а, више немамо дилему да њихове релације превазилазе институционалне и прјатељске оквире. Да ли је у питању неки заједнички уносни посао, ускоро ћемо и то сазнати, саопштава ДФ.

Фронт се ту не зауставља већ оптужује премијера и његовору Владу да у спрези са бившим режимом покушавају да одложе попис становништва, који би требало да се одржи ове године. Посланик ДФ-а и предсједник Одбора за људска права Јован Вучуровић тврди да је намјера "ове здружене акције" је и да се сакрију и да се не утврде чињенице које су погубне и за једне и за друге - да је побједу на изборима 30. августа однио српски народ, српска језичка заједница и припадници СПЦ.

- Ни актуелна влада, ни бивши режим не желе да се та чињеница констатује на попису, и зато га избјегавају и причају да га је немогуће организовати, јасан је Вучуровић, који истиче да сарадњу Кривокапића и Ђукановића по овом питању најбоље илуструје податак да је директорица Монстата иста она особа из ДПС против које је Нова српска демократија, још 2011. године, подносила кривичну пријаву због фалсификовања пописа на штету српског народа. 

Вучуровић има и конкретна рјешења за попис па каже да ако то неће Кривокапић, организоваће га нова Влада.

- Попис становиштва смо обећали грађанима, и ако неће да га организује влада Здравка Кривокапића, која је и на другим питањима, попут избегавања потписивања Темељног уговора са СПЦ, изгубила подршку ДФ, верујемо да ће се конституисати нова влада која ће омогућити да се та уставна и законска обавеза реализује, и тиме спречити овај покушај преваре грађана од стране актуелне владе и бившег режима, сматра Вучуровић.

Након што је Срспка православна црква показала огромно незадовољство непотписивањем Темељног уговора, и сумњу да ће он уопште бити потписан, постаје јасно, да су, осим што су донешени закони о слободи вјероисповјести и тужилаштву, остала обећања Коалиције "За будућност Црне Горе" на дугом штапу и да побједници избора не могу испунити онио због чега сун их, бар они тако рачунају, грађани гласали.

Све оптужбе, а има их на десетине, и постају све конкретније, зачињене су сталним понављањем о некој тајној вези премијера Кривокапића и предсједника државе Мила Ђукановића, а која није само кохабитација. Да ли са њима има везе и Абазовићева реченица "И та прича из Њемачке да није приоритет Мило Ђукановић", показаће вријеме, ако ова Влада уопште опстане, а о тој реченици би и Здравко Кривокапић имао, ваљда, по нешто да каже.

На све то премијер ћути и "чика" Демократски фронт да провјере колико Влада има подршку у црногорском парламенту.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 06:00