/ - Министарство МО
22/10/2021 u 09:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

НГШ се састао са начелником ВВА ОС Словеније

Саговорници су разговарали и о правним оквирима успостављања Ваздухопловног војног ауторитета, његовој структури и улози у Војсци Црне Горе, као и о давању овлашћења и лиценцирању ваздухопловног кадра

Начелник Генералштаба Војске Црне Горе, бригадни генерал Милутин Ђуровић, његов замјеник, пуковник Жељко Радуловић, као и начелник Ваздухопловног војног ауторитета (ВВА) ВЦГ, потпуковник Тони Сич састали су се са начелником ВВА Оружаних снага Словеније, пуковником Бојаном Брецељем.

-Бригадни генерал Ђуровић истакао је да су искуства Оружаних снага Словеније у области ВВА од великог значаја за успостављање и развој те институције у Војсци Црне Горе, те да се нада да ће се интензивна сарадња наставити. Пуковник Брецељ нагласио је да је током посјете Ваздухопловству разговарао с колегама о изазовима са којима су се сусретали током формирања ВВА и процесима након тога-саопштили су из Министарства одбране.

Он је поручио да је са црногорским ваздухопловцима размијенио практична искуства, као и да вјерује да ће у будућности бити организоване заједничке активности, како би се подржао развој ВВА у Црној Гори.

Саговорници су разговарали и о правним оквирима успостављања Ваздухопловног војног ауторитета, његовој структури и улози у Војсци Црне Горе, као и о давању овлашћења  и лиценцирању ваздухопловног кадра.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 18:34