Andrija Nikolić / - DPS
22/07/2024 u 15:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Nikolić: Parlamentarna većina krši Ustav i Poslovnik Skupštine Crne Gore

Šef Kluba poslanika DPS-a Andrija Nikolić kazao je da je parlamentarna većina odlučila na današnjoj sjednici Kolegijuma predsjednika Skupštine da u susret sjutrašnjoj sjednici prekrši Ustav i Poslovnik, organizujući raspravu o izboru vlade u okviru tačke izbori i imenovanja sa ograničenjem u trajanju rasprave od tri sata, a da poslanicima još uvijek nije dostavljen prijedlog nove strukture vlade, niti imena kandidata za ministre.

-Predstavnici vlasti kojima su puna usta vladavine prava, planirali su da sjutra biraju ministre u ministarstvima koja još uvijek ne postoje. Pored toga što od apostolske vlade od 12 ministarstava idemo prema najbrojnijoj vladi u Evropi, to istovremeno znači da nijesu ispunjeni procesni uslovi, da takozvana "rekonstrukcija Vlade", može da se obavi u okviru tačke izbori i imenovanja, jer formiranje novih ministarstava podrazumijeva promjenu strukture vlade, za koju su predviđene jasno utvrđene procedure- istakao je on.

Pogledajte kompletan sastav rekonstruisane Vlade

Poslovnikom Skupštine Crne Gore precizno je, kako navodi, definisano da prijedlog promjene u sastavu vlade i razrješenja funkcionera moraju biti dostavljeni poslanicima najkasnije tri dana prije dana određenog za održavanje sjednice, što nije učinjeno.

- Doživljaj parlamentarne većine o vladavini prava važi onoliko koliko se to podudara sa njihovim političkim interesom. Koga briga za zakone, Ustav, Poslovnik Skupštine Crne Gore, principe i vrijednosti. Važnija je Olimpijada od Ustava i Poslovnika. Ali, ničija nije gorela do zore- istakao je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

03. septembar 2024 20:51