Andrija Nikolić / - PORTAL DAN
16/01/2024 u 10:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nikolić: Podnijećemo inicijativu za smjenu Mandića kada procijenimo da postoji šansa za njenu realizaciju

Uvođenjem druge zastave u svoj kabinet, kao i porukom da je crkva stvorila Crnu Goru, Mandić želi da pretvori hram crnogorske demokratije u bastion velikosrpskog nacionalizma, tvrdi poslanik DPS-a

Da je parlamentarna većina poštovala zakon, Andrija Mandić nikad ne bi mogao ni postati predsjednik Skupštine Crne Gore, jer nema legalno državljanstvo Crne Gore, ocijenio je šef Kluba poslanika DPS-a Andrija Nikolić, komentarišući to što je Mandić juče ugostio mitropolita SPC Joanikija u Skupštini.

- Od dana stupanja na visoku državnu dužnost unižava Crnu Goru, slika se kao dio izbornog štaba političke partije svog poslodavca u drugoj državi, a juče i isticanjem ove zastave pokazuje da on sjedi u Parlamentu Crne Gore, ali da tamo radi za interese druge države. Te Mandićeve parlamentarne aktivnosti pohvalio je i njegov gost - kaže Nikolić.

Nikolić dodaje da nema nikakve dileme da je nezakonitim uvođenjem druge zastave u svoj kabinet, pored državne, kao i porukom da je crkva stvorila Crnu Goru, Mandić želio da pretvori hram crnogorske demokratije u bastion velikosrpskog nacionalizma.

- Sve gore pomenuto, dovoljan je razlog da se zatraži njegova smjena i da za to glasaju i oni koji su ga izabrali. Mi ćemo tu inicijativu podnijeti, veoma brzo, u trenutku kada procijenimo da postoji šansa za njenu realizaciju - najavio je Nikolić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 02:55