/ Милош Николић
05/10/2021 u 13:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Николић: Премијер да легализује кућу, пријави приходе од издавања, стан да врати Универзитету

Немојте се гађати “проскулама” (Ваша кованица, која би требало да знаћи “флоскуле”) него одговорите на питања о Вашој породичној фирми, навео је он

Милоша Николића, портпарола ДПС-а и посланика у Скупштини Црне Горе, поручио је Здравку Кривокапићу да му  боље "иде лансирање молотовљевог коктела у црногорски етар, него стварање политичког имиџа путем конфронтације са најјачом парламентарном странком и њеним предсједником". 

- Немојте се гађати “проскулама” (Ваша кованица, која би требало да знаћи “флоскуле”) него одговорите на питања о Вашој породичној фирми, злоупотреби положаја и чињеници да сте групу својих пријатеља, другова и кумова Ваше дјеце, црногорској јавности покушали да продате као “експерте”.  Оправдано вјерујемо да је Ваш најновији загрљај са ДФ послије најгорих увреда које сте једни о другом изнијели, посљедица чињенице да Ваш породични бизнис у Србији умногоме зависи од добре воље београдских власти и да су Вама “и јарићи мирни и све козе на броју” ако гурнете Црну Гору у антиевропски амбис. Дакле, веома је лако прозрети докле досежу Ваши интереси, зато Вам постављамо реторска питања, чији су одговори тако очигледни:  Да ли осјећате зрно стида што реконструкцију Владе договарате са човјеком који Вас је у Скупштини Црне Горе назвао пајацем и кловном? Када планирате да легализујете кућу у Бијелој коју годинама издајете а чије приходе нијесте пријављивали?- навео је Николић.

Питао је премијера и "да ли ћете вратити стан Универзитету Црне Горе с обзиром на то да сте прекршили уговор и издавали га све вријеме а живите у породичној кући у Толошима, иако је то изричито забрањено у уговору који сте потписали; хоћете ли коначно одговорити на оптужбе највећег конституента парламентарне већине, са којим договарате реконструкцију, да сте шверцер цигарета?".

- Можете ли објаснити како је, након Вашег политичког ангажмана, а фирма постоји годинама, профит Ваших апотека порастао за 76 одсто у моменту када сте почели да се бавите политиком и преузели функцију премијера? Да ли сте именовањем директорке Института за љекове и медицинска средства поставили себи подобну особу на чело ове установе, како бисте за послове своје породице обезбиједили огромну зараду?  Да ли сте договорили са сарадницима ко је НН лице које је бацило Молотовљев коктел са намјером да запали Црну Гору или имате намјеру да се и даље скривате иза непостојеће форме зване “Кабинет”- навео је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. april 2024 23:45