Милош Николић / - р д
11/09/2021 u 18:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Николић: Вучићеви трбухозборци не могу сакрити његову опсесију Црном Гором

Он је казао да не зна шта је подстакло његово интензивно интересовање за нашу државу

Хор Вучићевих трбухозбораца, домаћих и оних из Србије, покушава виком и буком да сакрије свима бјелодану чињеницу да српског предсједника јако забавља мегаломанска идеја о некој  „великој Србији“ и да се, како би је реализовао, интензивно бави дестабилизацијом региона са нагласком на Црну Гору, оцијенио је портпарол и посланик Демократске партије социјалиста Милош Николић.

 - Ирелевантно је да ли то ради јер му такав имиџ треба за наредне изборе, или зато што у то вјерује или из неког бизарног разлога, попут мање величине у којој себе види као савременог цара Душана. Шта год било, грађани Црне Горе нијесу ничија играчка а поготово то није грађански мир у нашој држави. Иако лијепо звучи када предсједник Вучић говори о добросусједским односима, још љепше би било да се и тако понаша и да се не петља у унутрашња питања наше државе - навео је он.

Према Николићевим ријечима, не зна се шта је подстакло његово интензивно интересовање за Црну Гору и њену дестабилизацију, али је, додаје он, та врста опсесивне и деструктивне посвећености лоша за све, а посебно за мир у региону и складни живот грађана на Западном Балкану.

 - Ту опасну игру са ватром предсједника Вучића, све више препознаје и међународна заједница, те је тако недавно и амерички предсједник изашао са уредбом која садржи дио о Западном Балкану, што је протумачено као порука властима Србије да прикоче или ће се суочити са индивидуалним санкцијама. Само неко ко је слијеп не уочава да Вучић покушава да копира руски модел вођења политике, али заборавља да улога Русије и Србије у свијету није ни за поређење а камоли иста. Оно што се толерише Русији, Запад сигурно неће толерисати Србији - истиче он.

Зато је, наводи Николић, и за Србију, и њене грађане а и за самог Вучића и његову улогу у историји, до које му је, по сопственом признању, веома стало, много боље да се званична политика те државе окрене себи и својим проблемима, који свакако неће нестати уколико се константно иницирају нови у сусједству.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 02:01