/ FOTO - LAZAR RUZIC
21/05/2023 u 11:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nikšić i Budva nisu okićeni državnim zastavama

Za Dan nezavisnosti u Nikšiću i Budvi bez isticanja crnogorskih zastava

Nikšić, zahvaljujući lokalnoj vlasti, Dan nezavisnosti dočekuje bez istaknutih zastava, ukrašenih trgova i ulica, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Iz opštinskog odbora DPS-a su kazali da znaju da nikšićke vlastodršce boli i vrijeđa 21. maj, jer je taj datum srušio njihove snove o tamo nekim "svetovima".

- I znamo činjenicu da se vrlo teško mire sa tim i uporno rade na anuliranju crnogorskog suvereniteta - kaže se u reagovanju.

Iz nikšićkog odbora DPS-a su naveli da opštinska vlast koristi svaku priliku da negira taj, za građane Crne Gore najznačajniji datum novije crnogorske istorije.

- Ono što je očigledno jeste da su se na jednom mjestu, u lokalnoj upravi Nikšića, okupili svi oni kojima Crna Gora nije ni matica, ni majka, pa nemušto ćute i djelaju zajedno protiv interesa naše države, i bivši Demokratski front, i Demokrate, i URA - kaže se u saopštenju.

Iz DPS-a su poručili da će brzo doći dan kada će se u Nikšiću opet ponosno vijoriti državne zastave, bez stida i kamuflaža, kada će svi zajedno, dostojanstveno proslavljati državne praznike, "bez suzavca i fizičkih nasrtaja".

- Brzo će opet svanuti neka nova majska zora, koja će našem gradu vratiti epitet slobodarskog, antifašističkog i grada heroja - navodi se u saopštenju.

Mediji prenose da je glavni gradski trg u Nikšiću ipak ukrašen zastavama, ali da ih nije postavila Opština.

Nije okićena ni Budva

Na glavnom bulevaru i ulicama u centru Budve nema postavljanih državnih zastava povodom Dana nezavisnosti, objavio je na Tviteru predsjednik budvanskog odbora DPS-a Milan Tičić.

- Ko god se danas nadje u Budvi, ni po čemu ne može da zaključi da je danas Dan nezavisnosti. O odsustvu osjećaja lokalne vlasti za najznačajniji datum u novijoj istoriji, govore fotografije iz Budve, dje nema državnih zastava - naveo je Tičić.

On je Budvanima čestitao 21. maj, Dan nezavisnosti.

- 21. maj 2023. će biti posljednji praznik koji će Budva dočekati neokićena državnim zastavama i sa vlastima koje ne poštuju državne simbole. Da je vječna - zaključio je Tičić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 10:37