/ - FOTO: INSTAGRAM
29/09/2021 u 11:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Да ли је Цеца платила порез за наступ у Никшићу?

Из никшићког одбора УРА сматрају да се у овим временима кризе изазване пандемијом вируса ковида-19 не смију дозвољавати скупови уз непоштовање мјера и прописа

Никшићки одбор Грађанског покрета УРА данас је упутио Управи прихода и царина, као и Управи за инспекцијске послове, захтјев да путем инстанце слободног приступа информацијама доставе одговоре на питања везано за наступ естрадне звијезде Светлане Цеце Ражнатовић у тој општини прије петнаестак дана.

- Тражили смо од тих државних управа одговор на питање да ли имају информацију да ли је естрадна личност платила порез на 35 хиљада еура вриједан уговор о наступу, као и да ли имају сазнања да ли је власник објекта платио порез на приближно 50 хиљада еура од продаје карата. Такође, тражили смо од њих и да нам кажу да ли имају информацију да се у објекту EXLUZIV не куцају фискални рачуни и да ли знају да се у поменутом објекту ускоро планира још једна свирка, естрадне познате личности- прецизирали су из никшићке УРА у допису који потписује члан тог општинског одбора УРА Мирко Павићевић. 

image

Фото: УРА -прилог

Како су објаснили, 9. септембра ове године у Никшићу естрадна звијезда Светлана Цеца Ражнатовић имала је концерт, а постоје основане сумње да није уплатила један цент пореза на уговор.

image

Фото: УРА -прилог

-Тако је директно оштетила државни буџет за минимум 7350 еура. Такође, процјена је да је на том концерту било приближно двије хиљаде посјетилаца који су плаћали по 25 еура карту, па на 50 хиљада еура зараде од карата, државни буџет је оштећен приближно за 10 500 еура, што имплицира да је, у том периоду, оштећен за приближно 17 850 еура. Оно што више забрињава јесте чињеница да се на поменутом натупу нико није придржавао мјера за сузбијање ковид пандемије. У поменутом објекту планиран је и концерт још једне естрадне личности, па се питамо да ли су поменуте управе обвјештене, а ако нијесу, користимо прилику да их ми упознамо са чињеницом - напомињу у саопштењу.

Из тог одбора УРА сматрају да се, у овим временима кризе изазване пандемијом вируса ковид-19, не смију дозвољавати скупови уз непоштовање мјера и прописа.

-Сматрамо да селективна правда не смије да има утемељење у новој извршној власти Црне Горе, те да закон мора бити исти за све. Сходно свему наведеном, поменуте управе позивамо да нам доставе податке и да изврше извиђај, и утврде да ли су наши наводи тачни, а ако јесу, да одмах изврше санкције за поменуте прекршаје - закључују из ОО НК УРА.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 04:12