ERVIN IBRAHIMOVIĆ / - FOTO: MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA
26/09/2024 u 13:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Njujork: Ibrahimović govorio na sastanku o podizanju nivoa mora, u fokusu klimatske promjene

Naša je zajednička odgovornost da osiguramo održivu budućnost za generacije koje dolaze, posebno za one koji su direktno izloženi uticaju klimatskih promjena, saopštio je potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Ervin Ibrahimović.

Ibrahimović je trećeg dana učešća na Generalnoj debati 79. zasjedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija govorio na događaju na visokom novu posvećenom rješavanju egzistencijalnih prijetnji koje predstavlja porast mora.

Ukazao je, navodi se, na posljedice klimatskih promjena, ocijenivši da je podizanje nivoa mora jedan od najalarmatnijih aspekata, koji sa sobom nosi i druge prijetnje i posljedice.

- To su izazovi koji utiču na živote svih ljudi, životnu sredinu ali i društvenu stabilnost. Naša je zajednička odgovornost da osiguramo održivu budućnost za generacije koje dolaze, posebno za one koji su direktno izloženi uticaju klimatskih promjena -rekao je Ibrahimović.

Ibrahimović u Njujorku: Jačanje transatlantskog partnerstva doprinosi globalnoj sigurnosti

Ibrahimović se, u Njujorku, na marginama GSUN, sastao i sa ministarkom za međunarodnu trgovinu Ujedinjenih Arapskih Emirata Rim Hašimi.

- Razmijenili su mišljenja o mogućnostima daljeg unaprjeđenja bilateralnih odnosa i jačanja saradnje u oblastima od zajedničkog interesa, uključujući ekonomsku, trgovinsku i energetsku saradnju. Posebno su naglasili mogućnosti koje pružaju oblasti obnovljivih izvora energije i razvoja tehnologija - zaključuje se u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. septembar 2024 13:20