Milojko Spajić / foto: saša matić
23/07/2024 u 17:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Novi članovi Vlade Milojka Spajića: Zogović, Radunović, Aleksić, Ćulafić, Ibrahimović...

Skupština Crne Gore podržala je predlog za promjenu sastava Vlade Milojka Spajića. U Vladu su ušle Nova srpska demokratija, Demokratska narodna partija i Bošnjačka stranka (BS).

Poslanici opozicionih Demokratske partije socijalista, Socijaldemokrata, Građanskog pokreta URA i Hrvatske građanske inicijative nijesu bili u sali za vrijeme glasanja.

(VIDEO) Skupština usvojila Predlog o rekonstrukciji Vlade, opozicija nije prisustvovala glasanju

Spajić je predložio, a parlament prihvatio, da se radi promjene sastava 44 Vlade Crne Gore izaberu: mr Aleksa Bečić potpredsjednik Vlade za bezbjednost, odbranu, borbu protiv kriminala i unutrašnju politiku, dr Filip Ivanović potpredsjednik Vlade za vanjske i evropske poslove, dr Budimir Aleksić potpredsjednik Vlade za obrazovanje, nauku i odnose sa vjerskim zajednicama; Milun Zogović potpredsjednik Vlade za infrastrukturu I regionaini razvoj, Ervin ibrahimović potpredsjednik Vlade za međunarodne odnose i ministar vanjskih poslova, prof. dr Saša Mujović ministar energetike, mr Bojan Božović ministar pravde.

Pogledajte koje članove Vlade je predložio Spajić

Slaven Radunović, ministar prostornog planiranja urbanizma i državne imovine, mr Simonida Kordić ministarka turizma, Maja Vukićević ministarka saobraćaja, Damjan Ćulafić ministar ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Dragoslav Šćekić ministar sporta i mladih, Naida Nišić ministarka rada, zapošljavanja i socijalnog dijaloga, Filip Radulović ministar pomorstva, Mirsad Azemović ministar dijaspore, Damir Gutić ministar socijalnog staranja, brige o porodici i demografije; mr Admir Šahmanović ministar rudarstva, nafte i gasa, Ernad Suljević ministar regionalno-investicionog razvoja i saradnje sa nevladinim organizacijama; Milutin Butorović ministar bez portfelja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. oktobar 2024 05:41