Др Саво Марић / -к.м.
28/11/2021 u 08:29 h
Ksenija MatovićKsenija Matović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Новска листа ипак дио власти у Херцег Новом

Учешће у власти Новске листе потврђено је и на сједници СО, одржаној 26. новембра, именовањем одбора директора и савјета предузећа и установа, чији је оснивач Општина Херцег Нови

Коалициони споразум, који подразумијева учешће Новске листе у власти у Херцег Новом, није потписан, али др Саво Марић, предсједник овог покрета грађана, тврди да то није сметња, те да ће Новска вршити власт. Тако ће се, након пола године од окончаних локалних избора, коалицији "Ни лијево, ни десно – правац Нови", "За будућност Херцег Новог и Боке", "Црно на бијело, може Бокешки" и "Права Црна Гора, слобода у нашим рукама", придружити и Новска листа која је освојила седам мандата.
- Прије мјесец и по изгледало је да Новска листа неће бити дио власти, иако је направила један историјски резултат од 20 одсто на локалним изборима, што се преточило у седам мандата. Јавност у Херцег Новом је стала уз Новску листу и била је за то да и она буде чинилац власти. Са осталим чиниоци власти у Херцег Новом накнадним разговорима нашли смо заједнички језик. Тако да смо ми сада чинилац власти - поручио је Марић.

На питање када ће бити потписан коалициони споразум, Марић поручује да је битно да је постигнут договор.

-Ја не видим да је ту нешто толико хитно ни важно када ће бити потписан коалициони споразум, битан је тај договор. Kао што изрека каже; "људи се вежу за ријеч" и вјероватно ће то ускоро бити и на тај начин формално регулисано, истакао је Марић у изјави за РТВ Херцег Нови.

Учешће у власти Новске листе потврђено је и на сједници СО, одржаној 26. новембра, именовањем одбора директора и савјета предузећа и установа, чији је оснивач Општина Херцег Нови.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 10:59