илустрација
17/06/2021 u 19:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

О Цетињском манастиру- Божовић: Полиција да реагује да се не би организовале паравојне јединице; Поповић: Скрнављење највеће црногорске светиње

Њој је одговорио посланик Либералне партије Андрија Поповић

Посланица ДФ-а Јелена Божовић поручила је на почетку сједнице Скупштине да су се данас на Цетињу видјеле немиле сцене.

-Гдје је једна група хулигана поново кренула у напад на Цетињски манастир. Ово није први пут да се дешава ово што се данас дешава на Цетињу. И морам да кажем да ове слике узнемирују један велики дио црногорске јавности, прије свега вјернике СПЦ. С обзиром на то да се ради о једној малој групи хулигана, који понављају поступке које су радили због чега нијесу санкционисани, ја позивам министра Секуловића и полицију да реагују због ових дешавања, да приведу људе који су данас учествовали у овоме, да престану да узнемиравају свештенство и да обезбиједе адекватну полицијску заштиту која ће трајно обезбјеђивати Цетињски манастир. Мислим да је потребно да полиција хитно реагује да се не би дешавало да у Црној Гори се организују неке другачије паравојне јединице које ће да стану поново у одбрану СПЦ као што смо то радили у претходном периоду-азала је она.

Њој је одговорио посланик Либералне партије Андрија Поповић.

-Ради се о скрнављењу највеће црногорске светиње, не ради се тамо ни о каквим хулиганима, то су одговорни грађани и грађанке Црне Горе, то су патриоте које упозоравају на то да не смијемо дозволити да се наша највећа светиња скрнави. И молим вас да пазите како се изражавате о тим људима, о црногорским патриотама-поручио је Поповић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:15