/ - Радна група
22/10/2021 u 16:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Оцјене из Извјештаја ЕК подстицај за ефикаснији рад у поглављу 17

Данас је одржана конститутивна сједница радне групе на којој су представљена кључна стратешка документа у поглављу и усвојен Пословник о раду

Оцјене из овогодишњег Извјештаја Европске комсије видимо као подстицај за још ефикаснији рад у наредном периоду с циљем испуњавања преосталих обавеза у дијелу усклађивања монетарне и економске политике с европским циљевима и прописима тој области. казала је шефица Радне групе за поглавље 17 – Економска и монетарна унија, Милица Килибарда.

Данас је одржана конститутивна сједница радне групе на којој су представљена кључна стратешка документа у поглављу и усвојен Пословник о раду, те договорено формирање радних тимова и координатора.

Чланови Радне групе су сумирали досадашњи напредак у испуњавању циљева из Акционог плана за 17. поглавље, додатно детерминисали даље кључне активности као и временске оквире за њихову реализацију.

Чланови су размијенили мишљење у вези са налазима из Извјештаја ЕК.  Акцентиран је значај сарадње између кључних институција задужених за реализацију циљева постављених за ово поглавље, као и тјешње сарадње на пољу испуњења захтјева ЕУ постављених и за друга преговарачка поглавље, како је наведено у Извјештају ЕК.

Чланови Радне групе су указали на значај праћења реализације препорука ЕК  датих у мишљењу на Програм економских реформи за напредак у поглављу 17, као и у цијелом кластеру 3 – Конкуренција и инклузивни развој.

Додатно, анализиран је Нацрт Мапе пута за испуњење завршних мјерила у овом поглављу, које је оцијењено као врло захтјевно имајући у виду да затварање овог поглавља зависи и од напретка реформи у цјелокупној економији Црне Горе. 

Овом приликом, Радна група је договорила активности на унапређењу овог документа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 06:46