Фото: БС
13/06/2021 u 20:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ибрахимовић изабран за предсједника БС: Без стабилне БС, нема ни стабилне Црне Горе

Након интонирања химни Црне Горе и ЕУ на почетку, одата је пошта и проучена фатиха за рахметли Рафета Хусовића, дугогодишњег предсједника БС, који је 9. марта преселио на ахирет

Бошњачка странка одржала је данас у Рожајама ИВ Конгрес под слоганом “ИСПРАВНО НАПРИЈЕД!”. На Когресу су делегати за предсједника БС-а изабрали мр Ервина Ибрахимовића за новог предсједника партије, саопштено је из странке.

-Ово је први Конгрес БС који организујемо без нашег Рафета. Рахметли Рафет нам је оставио љубав и своја дјела. Савјетујући да се међусобно чувамо, поштујемо и уважавамо, да на таквим вриједностима изграђујемо нашу омладину и да то мора бити наша заједничка, трајна вриједност. Зато вам хвала што сте данас овдје, што настављате онако како је и наш Рафет чинио....Без стабилне БС, свакодневно се потврђује, нема ни стабилне Црне Горе...Политичке промјене које су се десиле након посљедњих парламентарних избора, отклониле су крупан демократски дефицит током цијелог једног периода – несмјењивост власти. Нажалост, те промјене не гарантују ни мир, ни развој, ни стабилност, већ као никада захтијевају да се за те вриједности морамо удружено борити. Промјене су добре, али суштина промјена које спроводи ова влада, у појединим областима, угрожава темељне вриједности овог друштва. Ова Влада јасно мора да раскине са пораженим ретроградним идејама деведесетих година. Ова Влада мора да покаже да на Бошњаке у Црној Гори гледа као на партнере и равноправне грађане. Ова Влада мора да престане са праксом политичког реваншизма, гдје по обичају, највише испаштају Бошњаци. За такву се Црну Гору нисмо борили 21. маја 2006. године.-рекао је између осталог Ибрахимовић.

На Конгресу је изабран и нови сазив Главног одбора, као и Статутарна и Надзорна комисија, као и Суд части.

Конгрес је усвојио нови програм и статут партије, као и Резолуцију о очувању бошњачког националног, вјерског и језичког идентитета у Црној Гори.

Након интонирања химни Црне Горе и ЕУ на почетку, одата је пошта и проучена фатиха за рахметли Рафета Хусовића, дугогодишњег предсједника БС, који је 9. марта преселио на ахирет.

Због епидемилошких мјера, Конгресу је присуствовао ограничен број гостију.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 00:44