Миодраг Лекић
23/06/2021 u 16:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одржан састанак Лекић - Озан: Створени услови за јачање сарадње Црне Горе и Турске

Заједнички је констатовано да ће традиционално добри односи Црне Горе и Турске који се темеље на обостраном уважавању и поштовању сличних вриједности наставити ићи узлазном путањом на задовољство наших народа

Након постепеног повратка свијета у нормалне токове, који су били детерминисани актуелном пандемијом, створени су услови за интензивирање свеукупне сарадње, са посебним акцентом на парламентарну дипломатију у оквиру група пријатељстава, која ће осигурати наставак праксе добре политичке комуникације и уједно снажење економских, туристичких и културних односа. То заједничка је оцјена са састанка предсједника Одбора за међународне односе и исељенике Миодрага Лекића и амбасадорке Републике Турске у Црној Гори Њ. Е. Сонгул Озан.

-Амбасадорка Озан је истакла да веома цијени околност да је на чело Групе пријатељства са Републиком Турском, именован управо посланик Лекић, који са својим богатим дипломатским и политичким искуством може подсредством ове практичне платформе за унапређење међусобног разумијевања, подстаћи редован дијалог и постојећу садржајну сарадњу која свједочи о блиским односима Црне Горе и Турске-наводе из Скупштине . 

Предсједник Одбора за међународне односе и исељенике и предсједник Групе пријатељства са Републиком Турском Миодраг Лекић изразио је увјерење да се снажење пријатељских релација манифестује кроз динамизирање парламентарне сарадње, чиме се потврђује међусобна спремност за наставком јачања билатералних и мултилатералних односа.  

Заједнички је констатовано да ће традиционално добри односи Црне Горе и Турске који се темеље на обостраном уважавању и поштовању сличних вриједности наставити ићи узлазном путањом на задовољство наших народа, чиме се обезбјеђује појединачан напредак држава и уједно просперитет региона у којима се налазимо.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 23:43