Секулић / Фото: Игор Шљиванчанин
08/09/2021 u 10:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Огласио се Радуловићев ресор: Поступање полиције према Секулић је некоректно

Овакав манир више не може окарактерисати као издвојен или случајан догађај, кажу из МВП

Министарство вањских послова, на чијем је челу Ђорђе Радуловић саопштило је да ће затражити од званичних органа Србије објашњење о јучерашњем поступању граничне полиције према посланици ДПС- а и бившој министарки Драгици Секулић.

Како су саопштили, о томе ће информисати јавност. 

У саопштењу наводе да је свима јасно да привођења и малтретирања посланика црногорске Скупштине нису мјера добросусједских односа и не наилазе на одобравање никога у политичком животу како Црне Горе, тако ни Србије, без обзира на ком се дијелу политичког спектра налазили.

- Привођење посланице Секулић, чије је објашњење за посједовање таблета бромазепама јасно предочено надлежним органима, само је једно у низу непријатности које су доживјели црногорски парламентарци и парламентарке, међу којима су: Вуксановић Станковић, Зороњић, Јелушић, Ибрахимовић i Шеховиć. То више не може бити сматрано пуком случајношћу или сплетом околности- наводи се у саопштењу МВП. 

Све то, како истичу, наводи на помисао да се овакав манир више не може окарактерисати као издвојен или случајан догађај.

- Министарство вањских послова Црне Горе због овог, као и ранијих сличних случајева позива власти Републике Србије и министра унутрашњих послова Александра Вулина да престану са оваквим чињењем према црногорским посланицима. Додатно, посебно забрињава чињеница да су поменути посланици носиоци дипломатских пасоша, што додатно зачуђује и изненађује, посебно у ситуацији када званични органи наше земље у континуитету понављају поруку да - Црна Гора сматра Србију пријатељском земљом, са њом жели само добросусједске односе и искрено прижељкује европску будућност како за своје, тако и за грађане ове блиске државе- пише у саопштењу. 

Подсјетимо, српски медији су јуче писали да је Секулић приведена синоћ на граничном прелазу Шпиљани јер је полиција у њеном пртљагу пронашла психоактивне супстанце.

Секулић је у изјави за портал Дан казала да је била спремна да ће бити претресање и да је у ту земљу пошла због смрти блиске особе из породице.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 14:42