ОДТ Подгорица / -дан
01/06/2022 u 21:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Основни суд: Кнежевић већ издржао казну, Јововић није кума Меденици

Кнежевић је данас објавио да му је Основни суд потврдио казну од четири мјесеца кућног притвора

Предсједник Демократске народне партије Милан Кнежевић већ је издржао казну кућног затвора, а пресуда је остављена на снази након одлуке Уставног суда којом је усвојена уставна жалба, наводи се у реаговању Основног суда у Подгорици. Такође напомињу да предсједниак тог суда Жељка Јововић није кума бивше предсједнице Врховног суда Весне Меденице.

Кнежевић је данас објавио да му је Основни суд потврдио казну од четири мјесеца кућног притвора.

 - Остављена је на снази ранија пресуда којом је Милан Кнежевић, осуђен казном кућног затвора у трајању од 4 мјесеца, због насилничког понашања, док је Милутину Ђукановићу, Марини Јочић и Бранку Радуловићу, изречена условна осуда, а све након одлуке Уставног суда којом је усвојена уставна жалба. Уставни суд је усвојио жалбу, зато што у образложењу раније пресуде није у довољној мјери образложено зашто се хол Скупштине сматра јавним мјестом, нити да ли је и на који начин угрожено спокојство лица која су се налазила у холу Скупштине, због чега је овај суд нашао да је повријеђено право на правично суђење загарантовано Европском конвенцијом за заштиту људских права и основних слобода, наводи се у саопштењу Основног суда, преноси Портал РТЦГ.

Истиче се да се надлежност Уставног суда креће само у оквирима утврђивања питања да ли је повријеђено право на правично суђење, а које се у овом случају тиче права на образложену судску одлуку, при чему овај суд није цијенио, нити је надлежан да цијени питање кривице окривљеног.

Саопштено је да је Кнежевић издржао казну кућног затвора, а више од 30 дана добио условни отпуст, свакодневно током издржавања казне ишао на радно мјесто до 8 сати дневно као и сат времена ван радног времена, све у доба короне.

Из подгоричког Основног суда су истакли да су нетачне тврдње Кнежевића да је предсједница суда Жељка Јововић кума са Весном Меденицом.

 - Што се тиче навода Кнежевића да је у судијским тогама више криминалаца него у Спужу, цијенимо као неутемељене, паушалне политичке изјаве, изражене кроз лично незадовољство судском одлуком, додаје се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 18:52