Метју Палмер / - Фото::SCREENSHOT/O2)
09/07/2021 u 19:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Палмер: Кључне реформе у Црној Гори морају бити усвојене уз подршку опозиције

Коментаришући функционисање кохабитације у Црној Гори, Палмер је истакао да ће бити неопходно да премијер,. предсједник и влада заједно сарађују како би унаприједили интерес Црне Горе

Замјеник помоћника државног секретара САД-а Метју Палмер казао је да су САД потпуно увјерене у укљученост трећих страна и вањских актера на црногорској политичкој сцени. Палмер је у интервјуу на ТВ Вијести рекао да је важно да земљу воде представници које је народ одабрао како би унаприједили њихове интересе. Поручио је и да власт и опозиција морају да сарађују како би се спровеле неопходне реформе. 

-Ми смо потпуно увјерени у укљученост трећих страна, вањских актера на црногорској политичкој сцени, укључујући ширење дезинформација путем интернета. Мислим да је важно да црногорска јавност има повјерења да политику земље воде представници које су они одабрали како би унапређивали њихове интересе, а ово је подручје на којем треба да будемо посебни опрезни - рекао је Палемер упитан да прокоментарише мијешање Србије у унутрашња питања у Црној Гори.

Палмер је казао и да је до данас, партнетство са владом је прилично добро и конструктивно.

-Видјели смо неке кораке које је ова влада предузела које треба препознати као позуитивне укључујући смјену једног од својих министара због негирања Геноцида као и усвајање резолуције о Сребреници. Предстоји још много посла, а као партнери и савезници сарађиваћемо са предсједником и владом како бисмо унпариједили заједничке циљеве укључујући реформе које ће Црну Гору приближти чланству у ЕУ.

Коментаришући функционисање кохабитације у Црној Гори, Палмер је истакао да ће бити неопходно да премијер,. предсједник и влада заједно сарађују како би унаприједили интерес Црне Горе.

-Мислим да смо тојасно видјели у случају смјене министра Лепосавићча која је укјучивала сарадњу између елеменара владајуће коалиције, владе и опозиционог ДПС. То је показатељ могућности да опозиција и владајуће странке нађу заједнички језик када је то неопходно. Када гледамо у будућност, биће потребно да одређене кључлне реформе буду усвојене, не само од стране владајуће коалиције већ и уз подршку опозиције - рекао је Палмер. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 03:48