Кривокапић  / Фото: Иван Петровић Ипе
20/10/2021 u 18:56 h
Сузана Радевић, Ивона ДробњакСузана Радевић, Ивона Дробњак
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Парламентарна већина ће заказати састанак и мимо премијера Кривокапића

Узеће поново ствар у своје руке јер након другог круга преговора са премијером само су се вратили на почетну позицију

Представници парламентарне већине одлучиће данас кад би се могли опет састати да договоре даље правце дјеловања на путу ка разрјешењу актуелне политичке кризе у Црној Гори и евентуалној реконструкцији Владе, а све мимо премијера Здравка Кривокапића.

Како је "Дану" незванично саопштено из најбројније коалиције на власти, узеће поново ствар у своје руке јер након другог круга преговора са премијером само су се вратили на почетну позицију, док, како кажу, премијер наредни круг преговора и не помиње, а држава је у све већој кризи.

Последњи састанак са премијером, одржан 6. октобра, није донио никакав помак у преговорима јер три посланика Грађанског покрета УРА не одустају од нестраначке владе, док је 38 посланика владајуће већине сагласно да у реконструисану владу могу ући и политичари.

Посланици ГП УРА инсистирају и да се питање избора Тужилачког савјета раздвоји од питања реконструкције Владе.

Ни након првог ни након другог круга разговора са премијером готово нико није искључио ни опцију ванредних парламентарних избора. Ипак, сви сматрају да то треба да буде последња опција.

Челници странака које чине коалиције "За будућност Црне Горе" и "Мир је наша нација" у више наврата су апеловали на актуелног потпредсједника Владе и лидера ГП УРА Дритана Абазовића да покаже одговорност и уважи став 38 посланика странака на власти, али је он изричит у ставу да не треба пустити политичаре у Владу, истичући да су на том ставу послије побједе на изборима у августу прошле године и формирали власт.

Засада су све три коалиције на власти сагласне само у томе да чим прије треба изабрати Тужилачки савјет (ТС) како би резултати у борби против организованог криминала и корупције били што ефикаснији, а мјерила из поглавља 23 и 24, која су кључни на путу ка ЕУ, што прије остварена.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 20:09