Boris Pejović, potpredsjednik Skupštine / - SKUPšTINA
26/07/2024 u 17:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Pejović čestitao Dan opštine Plav

U svoje ime i u ime Skupštine Crne Gore, rukovodstvu Opštine i građankama i građanima Plava upućujem iskrene čestitke povodom obilježavanja 26. jula – Dana opštine, poručio je Boris Pejović.

- Ovaj poseban dan nas podsjeća na bogatu istoriju, prirodne ljepote i kulturno nasljeđe vaše opštine, koji predstvavljaju čvrst temelj za razvoj Plava. Kao malo gdje u Crnoj Gori, na teritoriji Plava nalaze se brojna prirodna bogatstva sa izuzetnim potencijalima za razvoj planinskog i eko turizma. Potencijale plavske opštine sve više upoznaju građani ostalih djelova Crne Gore, ali i stranci koji u sve većoj mjeri upoznaju ljepote Prokletija i Plavskog jezera - navodi on.

Dodaje da je posebno  važno da mladima pružimo razlog da ostanu i grade svoj život u Plavu.

- Uz povezivanje sektora turizma sa poljoprivredom, te dalju izgradnju infrastrukture, Plav može postati jedan od primjera održivog razvoja u Crnoj Gori. Valorizacija plavskih resursa mora biti prioritet, kako državne, tako i lokalne vlasti. U Skupštini Crne Gore, imaćete pouzdanog partnera u tom poduhvatu. Samo zajedno, kroz zajednički trud i posvećenost, možemo ostvariti sve naše ciljeve i učiniti Plav gradom u kojem ljudi žele da žive i rade. U to ime, još jednom upućujem čestitke povodom Dana vaše opštine, uz nadu da ćemo u godinama koje dolaze nastaviti da zajednički radimo na kontinuiranom poboljšanju uslova života i prosperitetu vaše zajednice - zaključuje u saopštenju.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. septembar 2024 12:29