Boris Pejović / - PES
15/08/2024 u 11:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Pejović: Opoziciji cilj da plate i penzije vrate na nekadašnje iznose

Svakodnevnim kritikama na račun programa, za koji su govorili da ne postoji, opozicija pokušava da nametne utisak kako programi Evropa sad 1 i 2 nemaju nikakvog efekta na životni standard, iz razloga što su poskupljenja anulirala uvećanje zarada, kazao je Boris Pejović, generalni sekretar Pokreta Evropa sad.

- Na osnovu dosadašnjih stavova opozicije, umjesto pandemije korona virusa i sukoba u Ukrajini, zaključak je da su programi Evropa Sad izazvali globalnu inflaciju i drastična poskupljenja u brojnim zemljama Evropske unije i regiona, koja su nerijetko i Kako je istakao, po logici opozicije da se zarade u Crnoj Gori nisu uvećale, ne bi bilo globalne inflacije i divljanja cijena širom Evropske unije i regiona.

- Nadalje po tom rezonu, situacija u Crnoj Gori, ali i svijetu bi bila mnogo bolja da su minimalne zarade u Crnoj Gori ostale na 222 eura i prosječne na nešto više od 500 eura, a socijalni jaz nastavio da se produbljuje. 

Dinamika uvećanja zarada i penzija za par eura godišnje bi bila najefikasnija mjera ubrzanog razvoja i unapređenja životnog standarda, možemo zaključiti od kolega iz opozicije nakon svega - kazao je generalni sekretar Pokreta Evropa sad.

Uzimajući u obzir argumente opozicije, kako je kazao, građani bi vjerovatno bili "oduševljeni" idejom da se vratimo na vrijeme kada je gorivo bilo luksuz. 

- Zato je razumljiv cilj opozicije da plate i penzije vrate na nekadašnje iznose - kaže Pejović.

Đuričković: Politička sudbina PES-a zapečaćena, prije svega u Podgorici

Ističe da kolege iz opozicije imaju legitimno pravo da ubjeđuju građane da višestruko uvećanje zarada i penzija, a uz paralelno smanjenje javnog duga, nije dobar ekonomski pristup, već upravo onaj nekadašnji koji je iz Crne Gore u inostranstvo iselio na desetine hiljada naših državljana. 

- Nakon uvećanja zarada i penzija, dobijanja IBAR-a i deblokade institucija, opozicija ima i potpuno legitimno pravo da ove rezultate predstavi katastrofalnim i na osnovu toga zatraži da opet dobiju većinsko povjerenje, kako bi građani imali priliku da ponovo "uživaju" u starim i dobro poznatim benefitima - kazao je Pejović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 07:55