Pokret evropa sad / - PES
10/08/2024 u 12:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

PES: Abazović dao počasno državljanstvo za “ekonomski doprinos”, a Ramaj osumnjičen da je Crnu Goru oštetio za dva miliona eura

Skandalozna odluka Abazovićeve Vlade da u četiri poslednja dana tehničkog mandata dodijeli crnogorsko državljanstvo Ramaju zbog “velikog ekonomskog doprinosa državi Crnoj Gori”, a trenutno osumnjičenog za utaju poreza, govori kakav je odnos URA-e prema navodnoj borbi protiv kriminala, kazali su iz Pokreta Evropa sad.

- Naser Ramaj, osumnjičen da je poreskom utajom oštetio državu Crnu Goru za minimum dva miliona eura, a istovremeno se preporučio da mu Abazovićeva Vlada dodijeli državljanstvo, samo je pokazatelj kakvi su profili dobijali priviligegiju dok je izvršnom vlašću upravljala "ruka pravde" - navode iz PES-a.

Podsjećaju da je Abazovićeva Vlada samo u tehničkom mandatu dodijelila preko 300 crnogorskih državljanstvo, potencijalno sumnjivim ljudima koji mogu biti veliki teret reputaciji naše države. Štaviše, u ovom slučaju nanose i ogromnu ekonomsku i bezbjednosnu štetu našoj državi.

Iz PES-a pozivaju takođe aktuelnu Vladu da ispita sve detalje povodom ove kontroverzne odluke i mišljenja bivših ministara unutrašnjih poslova i finansija u Abazovićevoj Vladi. 

- Takođe, očekujemo da se povodom ovog slučaja oglasi još uvijek formalno predsjednik svih građana Jakov Milatović, ukoliko nije postao politička marioneta GP URA - poručuju u saopštenju.

Ramaju određene mjere nadzora: Zabranjeno da napušta stan i oduzet mu pasoš

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 12:53