/ - FACEBOOK
25/08/2023 u 11:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

PES ZBCG-u: Ako dobijete funkcije, BS vam je prihvatljiva, u suprotnom je satelit DPS

Njihova uloga je bila da se minira i odugovlači proces formiranja Vlade, te da se Crna Gora nastavi baviti starim temama zbog kojih smo pri dnu evropske ljestvice po svim parametrima, navode iz PES-a

Iz "Pokreta Evropa Sad"  odgovorili su koaliciji "Za budućnost Crne Gore" i naveli da Milan Knežević i Andrija Mandić od samog početka nijesu imali namjeru da budu dio 44. Vlade Crne Gore.

- Njihova uloga je bila da se minira i odugovlači proces formiranja Vlade, te da se Crna Gora nastavi baviti starim temama zbog kojih smo pri dnu evropske ljestvice po svim parametrima. Priča o povratku DPS je jalova politička matrica koja je u funkciji starog prepucavanja koje je održavalo DPS i DF na političkoj površini pune tri decenije. Lideri ZBCG pominju Vladu sa podrškom 56 poslanika, što znači da računaju na podršku BS i ostalih partija manje brojnih naroda. Kako je BS prestala biti satelit DPS ako lideri ZBCG dobiju fotelje i u 44. Vlade, a koje već dijele sa partijom Ervina Ibrahimovića po dubinama 43. Vlade,  gledamo upravo ovih dana- ističu iz PES-a.

ZBCG: Ovo što nudi Spajić je vraćanje Đukanovića u političku arenu

Podsjećaju da je DF nudio Bošnjačkoj stranci i cijelu Vladu 2016. godine, što znači da se etiketa "satelita DPS-a", dijeli samo od slučaja do slučaja, odnosno učešća ZBCG-a u vlasti.

- Takođe se sjećamo i najavljenih protesta protiv izdaje kada se formirala Vlada Dritana Abazovića, koju je izglasao DPS, pa su se lideri DF-a brzo umirili kad su dobili funkcije po dubini. Tada im nije smetao ni DPS, a kamo li Bošnjačka stranka- navode iz PES-a.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 01:27