сједиште НАТО / сједиште НАТО - NIDS/NATO MULTIMEDIA LIBRARY
16/09/2021 u 13:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пешић: Црна Гора остаје посвећена трансатланстким вриједностима

Он је навео да сарадња са ЕУ треба да остане у фокусу Алијансе како би се, кроз заједничке активности, унаприједило партнерство двије организације

Црна Гора, као и до сада, остаје посвећена трансатланстким вриједностима, поручио је генерални директор Директората за политику одбране, генерал-мајор Рајко Пешић.

Он је учествовао на дводневном састанку НАТО политичких директора који је јуче и данас одржан у НАТО сједишту у Бриселу.

Говорећи на састанку генерал-мајор Пешић истакао је да непредвидивост савремених пријетњи потврђује важност јединства свих савезница у настојањима да пруже правовремен и адекватан одговор, без обзира на природу и правац дјеловања безбједносних изазова.

Такође, он је навео да сарадња са ЕУ треба да остане у фокусу Алијансе како би се, кроз заједничке активности, унаприједило партнерство двије организације. 

Политички директори су, уочи предстојећег састанка министара одбране чланица НАТО, разговарали о даљем јачању политике одбране и одвраћања. 

Узимајући у обзир смјернице донијете на НАТО Самиту у јуну ове године, констатовано је да савезнице треба да наставе да одржавају и развијају способности и капацитете како би вјеродостојно спроводиле НАТО политику одбране и одвраћања. Савез треба да пружи широк спектар могућности прилагођавања новим околностима и одговори на постојеће мултидимензионалне пријетње. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 14:28