Затвор, илустрација / - DAN
04/12/2021 u 23:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Петруцела остаје у притвору у Палерму

У документима суда у Палерму, у диjелу транскрипта прислушкиваних разговора Тачиjа, помиње се и предсjедник Црне Горе Мило Ђукановић поводом трансакциjа преко „предсjедничке банке” у Црноj Гори

Рачуновођа из Палерма Фабио Петруцела остаjе у затвору, притворен због оптужби за прање новца, преноси портал РТЦГ. То jе одлучио Апелациони суд прихватаjући захтjев тужилаштва из Палерма. У питању jе случаj коjим jе обухваћена група италиjанских и албанских држављана везано за могуће прање новца.

Како jе пренио портал „палермо.гдс.ит”, Петруцела jе ухапшен заjедно са Франческом Зумом, 90-годишњим бизнисменом из Палерма, коjи jе такође оптужен за прање новца на међународном нивоу. Њима jе, како се наводи у судским документима, помогао бивши албански нафтни таjкун Резарт Тачи, да око 20 милиона еура буде пребачено на банкарски рачун у Тирани, како их не би заплиjенила италиjанска полициjа. 

Своjевремено jе Зумо био под истрагом од стране судиjе Ђованиjа Фалконеа и првостепено jе осуђен на пет година за помагање криминалноj организациjи, али jе ослобођен након жалбе. 

У документима суда у Палерму, у диjелу транскрипта прислушкиваних разговора Тачиjа, помиње се и предсjедник Црне Горе Мило Ђукановић поводом трансакциjа преко „предсjедничке банке” у Црноj Гори.

Ђукановић jе негирао да jе на било коjи начин повезан са овим случаjевима, тврдећи да се ради о конструисаноj афери, а Специjално државно тужилаштво Црне Горе отворило jе поступак. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 14:47