Vuk Kadić / - M.VUJISIć
24/10/2024 u 13:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Pokret Naprijed: Uzdignuta čela nastavićemo borbu

Pokret Naprijed uzdignutog čela nastavlja borbu za pravnu državu u kojoj će struka i integritet biti jači od politike, nepravde i diskriminacije, saopšteno je iz ovog pokreta, na čijem je čelu Vuk Kadić.

Oni su se oglasili pošto je Ustavni sud na današnjoj sjednici odbio žalbu da se ponovo glasa u Doljanima.

Saopštenje Pokreta Naprijed slijedi u cjelosti: 

Jedan čuveni advokat je davno rekao: "Kada politika uđe u sud kroz vrata, pravda izlazi kroz prozor".

U ovom slučaju, kada posljednja linija odbrane pravde, Ustava, ljudskih i izbornih prava postane poligon za političku trgovinu i odbranu onih "vrijednosti" sistema koje su krasile trodecenijski period autokratske vladavine u kojem se, kako svjedoče skaj aplikacije, unaprijed znalo ko za koga i kako glasa, onda shvatamo da smo suštinski vrlo malo promijenili na bolje.

Ustavni sud odbio žalbu Pokreta Naprijed za ponavljanje izbora u Doljanima

Dilema je samo da li je poraznije to što je Ustavni sud prilikom odlučivanja po žalbi Pokreta Naprijed u istoj činjeničnoj i pravnoj situaciji odlučio suprotno svojoj ranijoj odluci iz 2021. godine u predmetu povodom nestanka izvoda iz biračkog spiska sa biračkog mjesta Javljen u Nikšiću, ili što se danima unaprijed znao i tačan rezultat i raspored glasanja za današnje odluke.

Jasno je da je i ovog puta, kao i više puta dosad, politički interes određenih struktura bio ispred zakona, Ustava i ljudskih prava.

Svjesni toga da je vrijeme majstorsko rešeto, Pokret Naprijed uzdignutog čela nastavlja borbu za pravnu državu u kojoj će struka i integritet biti jači od politike, nepravde i diskriminacije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
24. oktobar 2024 13:15