Ilustracija / - LAZAR RUZIC
01/04/2022 u 19:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Понoвићe се гласање на бирачком мјесту број пет у Улцињу

Приговор подносиоца Изборне листе „За нови почетак" (УРА, Партиа Демократике ПД, СДП, СД, Алтернатива Схqипëтаре АСХ) је благовремен и поднесен од овлашћеног субјекта

Општинска изборна комисија донијела је одлуку о понављању избора на бирачком мјесту број пет у Улцињу. Избори на овом бирачком мјесту ће се одржати у сриједу.

 - Државна изборна комисија је на данашњој сједници по захтјеву предсједника Општинске изборне комисије Улцињ донијела стручно мишљење.  ДИК је у донесеном мишљењу упутила Општинску изборну комисију Улцињ на релевантне одредбе Закона о избору одборника и посланика које се односе на изборни поступак. У наставку је текст стручног мишљења које је Комисија донијела једногласно - навели су из ДИК-а, након што им је ОИК затражио мишљење.

Како су навели, приговор подносиоца Изборне листе „За нови почетак" (УРА, Партиа Демократике ПД, СДП, СД, Алтернатива Схqипëтаре АСХ) је благовремен и поднесен од овлашћеног субјекта.

 - Општинска изборна комисија Улцињ дужна је да поступи по поднесеном приговору, јер се одлучивање у изборном процесу одвија у хитним роковима. Рокови и потребан број чланова за одржавање сједнице и одлучивање на сједници дефинисани су Законом о избору одборника и посланика и Пословником о раду ОИК Улцињ - наведено је у мишљењу ДИК-а.

Како је раније потврђено нашем порталу, коалиција "За нови почетак" сматрала је да је Општинска изборна комисија (ОИK) Улцињ по аутоматизму прихватила њен приговор и захтјев за понављање гласања на бирачком мјесту број 5 Друга мјесна заједница, јер није у закон предвиђеном року одговорило на приговор.

Утврђено је да је на том бирачком мјесту један гласачки листић прихваћен као важећи, иако су биле заокружене двије листе, те да је једно лице гласало два пута.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 14:31