/ -
01/11/2021 u 19:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Поништено рјешење: Фонд ПИО о Кривокапићевој пензији половином мјесеца

Коњевић је то и навео у току расправе са министром финансија Милојком Спајићем

Челник Фонда ПИО Ранко Алигрудић рекао је Порталу РТЦГ да ће бившем предсједнику СДП-а Ранку Кривокапићу бити омогућено да половином мјесеца учествује у поступку везано за поништено рјешење Фонда којим је крајем августа ове године укинута његова пензија. Алигрудић је потврдио да су прије неколико дана добили рјешење из Министарства финансија и социјалног старања које је као другостепени орган поништило рјешење Фонда ПИО којим је крајем укинута пензија Кривокапићу.  

 - Жалба не одлаже извршење, тако да се пензија не исплаћује. Биће му омогућено да учествује у поступку, вјероватно половином мјесеца. У сваком случају, очекујем да се у потпуности на крају потврди наше раније рјешење, јер је то једино утемељено у закону - указао је Алигрудић. 

Лидер и посланик Социјалдемократске партије (СДП) Рашко Коњевић данас је у Скупштини казао да је Министарство финансија и социјалног старања као другостепени орган поништило рјешење Фонда ПИО којим је крајем августа ове године укинута пензија бившем лидеру те странке и дугогодишњем предсједнику Скупштине Ранку Кривокапићу.

Коњевић је то навео у току расправе са министром финансија Милојком Спајићем.

 - Знате ли да сте ви потписали рјешење којим се укида првостепено рјешење, знате ли ви то министре Спајићу, прије пет дана. Покушали сте политички да поентирате а појма немате шта вам се дешава у Министарству - казао је Коњевић у Скупштини, показаујући тај документ.

Он је објаснио да је Министарство финансија као другостепени орган, по жалби адвоката, као незаконито укинуло рјешење Фонда ПИО. 

Спајић је претходно рекао да је Кривокапић имао другу највећу пензију у држави, коју је стекао нелегално. 

Како је раније објављено, рјешењем Фонда ПИО Црне Горе од 24.августа 2021. године поништено је рјешење којим је било признато право на пензију бившем предсједнику Скупштине, Ранку Кривокапићу и одбијен је као неоснован његов захтјев за признавање права на старосну пензију сходно одредбама члана 108 Закона о спречавању корупције.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 03:58