Ivanović i Popa / - FOTO: MVP
16/07/2024 u 16:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(FOTO) Popa: Crna Gora ostvarila istorijski uspjeh i ušla u završnu fazu pregovora s EU

Šefica delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, ambasadorku Oana Kristina Popa saopštila je da joj je drago što je tokom njene diplomatske misije Crna Gora ostvarila istorijski uspjeh i ušla u završnu fazu pregovora s Evropskom unijom.

Ministar vanjskih poslova  Filip Ivanović primio je danas u oproštajnu posjetu šeficu delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, ambasadorku Oanu Kristinu Popu.

Izrazio je zahvalnost za podršku i doprinos napretku Crne Gore na putu ka članstvu u EU koji je ambasadorka Popa dala tokom svog mandata, ocijenivši da je sa posebnom posvećenošću radila na implementaciji brojnih aktivnosti koje su za cilj imale ubrzanje našeg procesapristupanja.

Gorčević o IBAR-u: Danas pišemo istoriju evropske Crne Gore

- Crna Gora je zahvalna za Vaš proaktivan pristup i sveukupnu saradnju EUinstiitucija sa našom državnom administracijom, sa ciljem da napravimo iskorak u evropskojintegraciji. U tome smo, zajedničkim naporima i snagama, uspjeli - kazao je ministar, istakavšida Crna Gora ostaje u potpunosti posvećena ispunjenju svog ključnog vanjskopolitičkog cilja– članstva u Uniji.

image

Ivanović i Popa

- FOTO: MVP

Ambasadorka Popa je izrazila zadovoljstvo mandatom u Crnoj Gori, naglasivši da joj je drago što je tokom njene diplomatske misije Crna Gora ostvarila istorijski uspjeh i ušla u završnu fazupregovora s Evropskom unijom.

image

Ivanović i Popa

- FOTO: MVP

-Pozitivan IBAR je kruna posvećenosti, napornog rada iintenzivne saradnje Delegacije EU sa državnom administracijom. Drago mi je što Crna Goranapreduje i radujem se da, u godinama pred nama, vidim nove uspjehe i pridruživanje Uniji -ć navela je Popa.

Tokom sastanka je ocijenjeno da je Crna Gora prevodnica procesa pregovora u regionu, te da je veoma važno da nastavi sa reformama istom dinamikom, kako bi ostvarila cilj i postala prvanaredna članica EU.

Uskoro opširnije...

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. avgust 2024 20:51