Са састанка / - фото: Пријестоница
22/03/2022 u 17:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Попа: Дан Европе - прилика да Цетиње, Црна Гора и ЕУ подигну глас против агресије Русије

Ђурашковић се сагласио и додао да је Пријестоница спровела додатне хуманитарне акције и друге видове подршке Украјини

Градоначелник Пријестонице Цетиње Никола Ђурашковић данас је разговарао са амбасадорком Европске уније у Црној Гори Кристином Оаном Попом о организацији прославе 9. маја, Дана Европе, на Цетињу.

Прослава ће почети већ 06. маја, када ће на Дворском тргу бити постављен цвјетни тепих по узору на онај који се поставља у Бриселу, а симболизује јединство, солидарност и хармонију. 

Ђурашковић је захвалио на досадашњој подршци коју делегација ЕУ пружа Пријестоници и истакао:

- Изузетно ми је драго што ће Пријестоница Цетиње и Делегација Европске уније у Црној Гори заједнички организовати овај догађај и што ће цвјетни тепих бити дизајниран по националним мотивима из Двора Краља Николе, чиме ће Пријестоници и Црној Гори бити указана посебна част - нагласио је он.

Амбасадорка Попа исказала је задовољство што ће цвијеће, које ће бити обезбијеђено за овај догађај, бити поклон Цетињу и Цетињанима, и додала:

 - Не ради се само о организацији главног пријема поводом 9. маја, већ ове године више централних активности везаних за обиљежавање Дана Европе селимо на Цетиње, са посебним акцентом на тему заштите животне средине. За ову прилику припремили смо и посебан виртуелни програм под називом ,,Парк инсеката опрашивача“, који ће указати на важност бриге за биодиверзитет и заштите инсеката опрашивача, попут пчела. 

Амбасадорка Попа је додала  да ће овај догађај бити још једна прилика да Цетиње, Црна Гора и Европска унија заједнички подигну глас против агресије Русије над Украјином, као и да су окупљања која се одржавају на Цетињу сјајан примјер солидарности са народом Украјине. 

Ђурашковић се сагласио и додао да је Пријестоница спровела додатне хуманитарне акције и друге видове подршке Украјини.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 18:02