Поповић / Фото: Лазар Ружић
20/09/2021 u 19:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Поповићева партија: Митрополит Јоаникије жели да уређује школство и има менторе у Влади

Држи га адреналин и еуфорија од хеликоптерског десанта на Цетиње, поручују из Либерална партије

Либерална партија, на чијем је челу Андрија Поповић, тврди да митрополит Јоаникија жели да уређује школство и просвјету.

- То је вјероватно су одраз његове еуфорије и адреналина која га држи од хеликоптерског десанта на Цетиње- кажу иу ЛП. 

Митрополита Јоаникија назвали су митрополитом Цркве Србије у Црној Гори, а такође су му поручили да би требало да "престане да уноси немир међу грађане Црне Горе и да се посвети свом основном послу, црквеног лица, које не треба да уређује друштвени и државни поредак".

- Разумијемо да је господин Јоаникије под утиском али као јавно лице, морао би да размисли какве посљедице његово дјеловање оставља на цјелокупно друштво. Својим екстремним ставовима о црногорској нацији и идентитету, који су изазвали величанствене протесте на Цетињу, за коју прогнозира да ће да нестане као печурке послије кише, остаје митрополит нејасан којим методама је планирао да изврши то брисање једног народа и то оног најбројнијег у Црној Гори. Премда му је научни узор Александар Раковић, квази-историчар који је најављивао геноцид на Цетињу и поход на Црну Гору "нас седам милиона на њих 100 хиљада", искрено се надамо да новопостављени митрополит Цркве Србије нема неке сличне, сулуде замисли за "коначно рјешење"- наводе из Либерална партије. 

Тврде да митрополит има менторе и послушнике у Влади Црне Горе.

- Њихове политиканске игрице и провокације неће успјети да инстаитуционализују у државни систем. Црна Гора је секуларна држава, свих њених људи, и неће проћи покушаји ширења шовинистичких идеологија и нових пођела грађана у етничке и вјерске торове, увођењем свјештеника у школе и индоктринацијом ђеце, која смо виђели како се завршава на примјеру њима блиске учитељице из Бара која је ђецу више пута дрско злоупотријебила. Подсјећамо још једном на оно што би требао бити постулат г. Јоаникију, хришћанско учење о љубави међу људима, праштању, благости, умиљатости, па би ваљало да размисли да ли је и даље на том путу, а ако није да покуша што прије да се врати на њега. Доста је грађанима Црне Горе немира, хаоса и тензија у које у континуитету покушавају да их уведу екстремистичке структуре- поручује се у саопштењу ЛП. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 23:04