/ FOTO - LAZAR RUZIC
08/12/2023 u 11:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Portal Dana saznaje: Šta PES zamjera rukovodiocima bezbjedonosnog sektora?

Prema saznanjima Dana, Milović smatra da Terzić ne može više ostati na funkciji jer je “čovjek GP URA”

Odluka Upravnog suda da poništi rješenje o razrješenju bivšeg direktora Uprave policije (UP) Zorana Brđanina izazvala je probleme u vladajućoj koaliciji, a zbog kadrova u bezbjednosnom sektoru sinoć su se sastali predstavnici Pokreta Evropa sad i Demokratske Crne Gore. 

Kako je Dan objavio ranije, ministar pravde Andrej Milović je tražio da se po hitnom postupku smijene v.d. direktora Uprave policije (UP) Nikola Terzić, direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Boris Milić i načelnik Specijalnog policijskog odjeljenja Predrag Šuković.

Prema saznanjima Dana, Milović smatra da Terzić ne može više ostati na funkciji jer je “čovjek URA”, Šukoviću zamjera navodno učestvovanje u kreianju afere Do Kvon, dok je Milić, prema riječima Milovića, bio nijemi saučesnik u svemu što je “Abazovićev kabinet napravio PES-u”. Milović je, prema nezvaničnim informacijama, rekao i da Šuković već duži vremenski period nije u dobrim odnosima sa glavnim specijalnim tužiocem Vladimirom Novovićem.

Milović poručio Demokratama: Ako ste јoš sa GP URA, a ne sa PES-om, da se pozdravimo!



Nakon što su detalji sjednice isplivali u javnost, jutros je reagovala potpredsjednica GP URA Milena Vuković Sekulović koja je kazala da je Milović tražio smjenu Terzića nakon što je v.d. direktor Uprave policije izjavio da je bivši oficir ANB-a Duško Golubović kupio auto od 300.000 eura.

Vuković Sekulović: Terzić kazao da je Golubović kupio auto od 300.000 eura

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 01:47