/ - DPS
01/12/2022 u 16:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Poslanici DPS-a: Eraković čovjek i humanista, na meti primitivnih napada zbog otpora nacionalizmu

Poslanici Demokratske partije socijalista (DPS) najoštrije osuđuju prijetnje smrću upućene potpredsjedniku te partije Jevtu Erakoviću

-Čovjek i humanista koji dobija prijetnje samo zato što ima svoj politički stav koji je suprotan desnom ekstremizmu koji propagira parlamentarna većina stvorena nakon avgusta 2020. godine, može biti ponosan i spokojan - kazao je na Tviteru član predsjedništva i poslanik DPS-a Predrag Bošković.



Poslanica DPS-a Aleksandra Vuković naglašava da su Erakoviću danima, kako je navela, desničarki mediji koji su građanske aktiviste proglasili ekstemistima, crtali metu i određivali mjeru patriotizma.

Eraković nakon prijetnji na Tviteru: Strah i povlačenje nijesu opcija

-Ove prijetnje su posljedica društvene atmosfere koju je stvorila Abazovićeva politička bratija. IMA NAS da zaustavimo ovu hajku! - poručila je Vuković na Tviteru.

Poslanik i član predsjedništva DPS-a Nikola Rakočević rekao je da je Eraković prije svega doktor, humanista i čovjek sa integritetom i stavom.

-Danas je meta primitivnih napada, prijetnji i specijalnog rata ekstremističkih grupa zbog stamenog zalaganja za evropske promjene i zbog otpora nacionalizmu, primitivizmu i ruskom uticaju u Crnoj Gori - istakao je Rakočević.

Prijetnje smrću upućene potpredsjedniku DPS-a najoštrije je osudio i poslanik te partije Aleksandar Bogdanović.



-Mogu pokušavati koliko hoće, ali nikoga neće zastrašiti. Naprotiv. Svaki njihov napad je motiv više da nastavimo borbu za građansko društvo. -kazao je Bogdanović na Tviteru.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:43