Потписан Меморандум о сарадњи / - IGOR SLJIVANCANIN
17/07/2021 u 11:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Потписан Меморандум о сарадњи Скупштине са Међународним парламентом за толеранциjу и мир

Глобални савjет за толеранциjу и мир jе међународна организациjа чиjи циљеви обухватаjу афирмациjу вриjедности толеранциjе и културе мира; борбу против дискриминациjе, вjерског секташтва, етноцентризма, као и секташке нетрпељивости међу људима

Меморандум о сарадњи Скупштине Црне Горе са Међународним парламентом за толеранциjу и мир (ИПТП) потписали су предсjедник Скупштине Алекса Бечић и предсjедник Глобалног савjета за толеранциjу и мир Ахмед Мохамед Алџарван, наводи се из кабинета предсједника Скупшине.

image

Потписан Меморандум о сарадњи

- IGOR SLJIVANCANIN

У Меморандуму се, између осталог, наводи да стране успостављаjу траjне односе у циљу  размjене  парламентарних  питања  на  плану толеранциjе и мира, консултуjу се и међусобно помажу у циљу расправе на теме од заjедничког интереса на плану толеранциjе и мира, предузимаjу кораке да развиjу парламентарну сарадњу у вези са различитим архивама коjе представљаjу заjедничке интересе на плану толеранциjе и мира, консултуjу се када jе то потребно, нарочито када организуjу заjедничке и сарађивачке догађаjе.

image

Потписан Меморандум о сарадњи

- IGOR SLJIVANCANIN

Глобални савjет за толеранциjу и мир (ГЦТП) jе међународна организациjа чиjи циљеви обухватаjу: афирмациjу вриjедности толеранциjе и културе мира; борбу против дискриминациjе, вjерског секташтва, етноцентризма, као и секташке нетрпељивости међу људима; и развоj норми међународног права у циљу jачања начела толеранциjе како би се постигао мир. Његов рад се темељи на демократским начелима заснованим на међународном законодавству и конвенциjама. Главна мисиjа му jе да шири културу толеранциjе и мира, и да се кроз своjе различите компоненте,  као што су ИПТП и Генерална скупштина, бави мировним проблемима савременог свиjета.

Такође, Меморандум о сарадњи са Међународним парламентом за толеранциjу и мир, са предсjедником Глобалног савjета за толеранциjу и мир, потписали су и представници парламената Гватемале, Пакистана, Салвадора, Нигериjе, Суринама и Костарике.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 04:10