/ - FOTO: SKUPšTINA
10/11/2022 u 17:26 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Povodom obilježavanja Njegoševog dana: Skupština neće raditi u ponedeljak

Nepreciznost u samom zakonskom aktu kojim se definiše obilježavanje ovog datuma i koja je dovela do polemika u javnosti ne smije biti prepreka, navela je Đurović

Povodom obilježavanja Njegoševog dana – crnogorskog praznika kulture, Skupština Crne Gore neće raditi u ponedjeljak, 14. novembra 2022. godine.

-Imajući u vidu značaj Petra II Petrovića Njegoša za istoriju, kulturu i tradiciju naše države, smatram da je najmanje što možemo da učinimo da na ovaj način pokažemo dostojanstven odnos prema njegovom nasljeđu. Nepreciznost u samom zakonskom aktu kojim se definiše obilježavanje ovog datuma i koja je dovela do polemika u javnosti ne smije biti prepreka da uradimo ono što je do nas i odužimo se velikom geniju za ono što nam je ostavio u amanet- navodi predsjednica Skupštine Danijela Đurović.

Dodaje:"Napominjem da je ministar pravde Marko Kovač na današnjoj sjednici Vlade Crne Gore predložio da ponedjeljak, 14. novembar, bude neradan dan, ali njegov predlog, nažalost, nije dobio potrebnu većinu.Kao predsjednica Skupštine Crne Gore, ovakvom odlukom doprinosim obilježavanju ovog značajnog datuma, uvjerena da Njegoš treba da bude tačka koja nas spaja i ujedinjuje, a nikako razlog za dalje podjele i polarizacije u crnogorskom društvu".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 21:42