Права Црна Гора / - NIKOLIC B. DRAGAN
04/10/2021 u 13:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Права Црна Гора: Маске су пале, Милов „патриотизам“ на офшор дестинацијама

Најновији случај Мила и Блажа Ђукановића показује да је неопходно хитно донијети Закон о поријеклу имовине да би се открили и казнили нелегални послови припадника бивше власти, наводи се у саопштењу

Маске су пале, Мило Ђукановић износи новац из Црне Горе и крије његово поријекло преко мреже повезаних компанија из Велике Британије, Швајцарске, Британских Дјевичанских Острва, Панаме и Гибралтара. То су најновије информације које је МАНС пласирао о пословању Мила и Блажа Ђукановића, које представљају само врх леденог бријега њихових нелегалних радњи. Обиман материјал о офшор рачунима које Мило и Блажо Ђукановић имају у иностранству треба зато преиспитати, а за то је неопходно што прије комплетирати тужилаштво, које ће имати храбрости да преиспита све послове Мила Ђукановића и са њим повезаних лица, наводе из Праве Црне Горе.

- Најновији случај Мила и Блажа Ђукановића такође показује да је неопходно хитно донијети Закон о поријеклу имовине да би се открили и казнили нелегални послови припадника бивше власти, који су очигледно новац износили из земље у покушају да сакрију њихове нелегалне послове и да избјегну плаћање пореза у Црној Гори. Ако је и било оних којима то није било јасно, након афере "Пандора папири", јасно је да дјеловање Мила Ђукановића нема никакве везе са патриотизмом, како он покушава да представи, јер да је тако не би износио новац из земље и држао га на рачунима банака у офшор дестинацијама и тако, између осталог, избјегавао плаћање пореза у Црној Гори - пише у саопштењу.

Овдје се, очигледно, ради о сакривању поријекла новца и сакривању трагова о пословима којима се Ђукановићи баве.

Истичу да саопштења која је дало неколико истакнутих функционера ДПС-а којима покушавају да одбране свог шефа показују да се господа из врха ДПС-а боје да се не открију њихове везе са нелегалним пословима Мила Ђукановића, па га зато жестоко бране.

- Очигледно је да Мило Ђукановић на све начине покушава да сакрије поријекло свога богатства, које је стекао на рачун грађана Црне Горе. Постоји само један начин да се заустави пљачка грађана Црне Горе, а то је да се истрага о поријеклу имовине Ђукановића и повезаних лица доведе до краја, што није био случај са бројним пријавама које су остајале у фиокама тужилаца до сада.

Неопходно је хитно комплетирати Тужилачки савјет, да би се створили услови да се на одговорна мјеста у тужилаштву именују људи који се не могу купити, нити продати, већ који су у стању да иду до краја у борби против организованог криминала - наводе из Праве ЦГ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 04:22