Ивановић / - Фото: ДПС
20/08/2021 u 10:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Предсједник андријевичког ДПС-а: Од избора општину напустило преко 250 грађана

Велика незапосленост влада у овом граду на сјеверу, а локална власт не чини ништа по том питању, тврди Ивановић

Од свог доласка на власт у Андријевици, коалициона већина није исказала било какву елементарну способност, знање или спремност да одговори захтјевима и потребама грађана ове општине, тврди предсједник ОО ДПС Андријевица Дејан Ивановић. 

- Kруцијални проблем грађана Андријевице је велика незапосленост и миграција становништва, што има за посљедицу чињеницу да смо једна од најнеразвијенијих општина у Црној Гори- додао је он. 

Он је изнио податак да тренутни проценат незапослености досеже и до чак 60 одсто,  а да је од посљедњих избора општину напустило преко 250 грађана, уз напомену да се то односи само на оне грађане који су се званично одјавили из мјеста пребивалиштва, јер има много оних који то нијесу званично урадили, а уствари не живе у Андријевици.

- Посебно је истакао бригу за негативни природни прираштај, који се из мјесеца у мјесец увећава- поручио је он. 

Ивановић је саопштио да ни локалним, а ни државним буџетом нијесу предвиђена значајнија улагања у Андријевицу, као и да су заустављени они пројекти започети током мандата власти које је ДПС била главни стожер и поменуо два, и то Kућа воћа и изградња касарне.

- Ови пројекти су значајни не само за грађане општине Андријевица, већ и за цијели сјеверни регион Црне Горе, јер се кроз њихову реализацију требало отворити преко 200 нових радних мјеста, а што би сигурно позитивно утицало на смањење миграције становништва из наше општине и у значајној мјери смањило незапосленост- навео је он. 

Ивановић је истакао да се ДПС за вријеме своје власти показала као истински услужни сервис свим грађанима без обзира на њихову политичку или било коју другу припадност, те посебно апосторфирао вишемилионска улагања у инфраструктурне пројекте у градском и сеоском подручју из тог периода.

- Поменућу само неке од њих: реконструкција градског трга, изградња новог градског водовода, изградња мХЕ Kркори која ће општини омогућити додатани приход од око 300.000 еура. Актуелна локална власт се умјесто економијом, проблемима и потребама свих грађана, бави искључиво запошљавањем и ухљебљивањем својих партијских активиста у органима локалне самоуправе и предузећима чији је оснивач општина- закључио је Ивановић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 11:03