/ - фото: КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА
12/10/2021 u 14:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Предсједник Ђукановић примио амбасадорку УАЕ Набилу ал Шамси

Уз захвалност за прихватање иницијативе за сусрет амбасадорка Ал Шамси је истакла да високо цијени гостопримство и пријатељство Црне Горе и Предсједника лично према Уједињеним Арапским Емиратима

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић примио је амбасадорку Уједињених Арапских Емирата у Црној Гори Набилу ал Шамси.

Уз захвалност за прихватање иницијативе за сусрет амбасадорка Ал Шамси је истакла да високо цијени гостопримство и пријатељство Црне Горе и Предсједника лично према Уједињеним Арапским Емиратима.

Она је уручила Предсједнику позивно писмо шеика Мохамеда бин Заyеда Ал Нахyана за учешће на Самиту одрживости који се одржава у Абу Дабију у јануару наредне године, уз најбоље жеље за наставак раније утемељене сарадње и даљи развој међудржавних односа.

- Предсједник Ђукановић је уз захвалност за позив са задовољством прихватио учешће на Самиту током недјеље одрживости, цијенећи да је ријеч о импресивној идеји и догађају који традиционалну организују УАЕ. Он је поздравио допринос амбасадорке очувању и унапређењу односа између двије земље током њеног мандата. Црна Гора остаје стабилно на свом опредјељењу да са УАЕ чува и унапређује пријатељство и интензивира међудржавну сарадњу, поручио је Предсједник. Он је подсјетио да двије државе имају разуђену и развијену сарадњу у готово свим ресорима уз увјерење да ће се на добро постављеним темељима она и даље унапређивати- наводи се у саопштењу.

Саговорници су размијенили мишљења и о актуелним геополитичким кретањима у свијетлу недавно одржаног Самита ЕУ-ЗБ и даље европске перспективе Црне Горе и региона.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

03. maj 2024 13:10