/ ZASTAVA CRNE GORE - LAZAR RUZIC
12/07/2021 u 15:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Предсједник НР Кине честитао Дан државности Црне Горе

Суочавајући са изазовима пандемије КОВИД-19, двије државе су подржавале једна другу на превазилажењу потешкоћа, наводи Си Ђинпинг

Предсједник Народне Републике Кине Си Ђинпинг упутио је честитку предсједнику Црне Горе Милу Ђукановићу и црногорском народу поводом 13. јула - Дана државности Црне Горе.

-Поводом Дана државности Црне Горе, у име Владе Народне Републике Кине и кинеског народа, и своје лично име, упућујем Вама и пријатељском црногорском народу срдачне честитке и најљепше жеље.Недавно сам разговарао са Вама телефоном, детаљно смо размијенили мишљења о билатералним односима и питањима од заједничког интереса и постигли смо широки консензус. Суочавајући са изазовима пандемије КОВИД-19, двије државе су подржавале једна другу на превазилажењу потешкоћа, што је живописно показало њихово традиционално пријатељство. Придајем велики значај развоју односа између Кине и Црне Горе, спреман сам да се заједно са Вама, залажем за консолидацију узајамног политичког повјерења између двије земље, продубљење и проширење практичне сарадње у разним областима, и промовисање стабилног развоја билатералних односа-наводе у саопшзењну.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 13:02