/ Фото: RADE KOPRIVICA
22/09/2021 u 16:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Предсједник парламента Турске ће до краја године посјетити Црну Гору

Шентоп се састао данас са Абазовићем и сагласили се око сарадње у трговини, саобраћају и туризму

Предсједник парламента Турске Мустафа Шентопом ће до краја године посјетити Црну Гору

Потпредсједник Владе Црне Горе Дритан Абазовић састао се данас са Шентопом који је нагласио да ће посјета Абазовића Турској допринијети бољим билатералним односима двије земље.

Шентопа је похвалио црногорски парламент због Резолуције о геноциду у Сребреници и истакао улогу коју је у том процесу имају Абазовић.

Говорећи о привредној сарадњи двије земље и чињеници да је Турска један од важнијих инвеститора у Црној Гори, Абазовић и Шентоп су се сагласили да су трговина, саобраћај, енергетика, предузетништво, пољопривреда и водопривреда, туризам, здравље, образовање и култура препознате као области са значајним потенцијалом за сарадњу.

Такође, саговорници су се сагласили да се парламентарна сарадња између двије земље одвија задовољавајућом динамиком кроз механизам група пријатељства, те да ће њихово интезивирање допринијети бољем међусобном разумијевању и подстицајно ђеловати на унапрјеђење односа.

У склопу посјете турском парламенту црногорске делегације на челу са потпредсједником Абазовићем, обављен је одвојени састанак и са Еролом Kавунцуом, предсједавајућим Међупарламентарне групе пријатељства Турска-Црна Горау Великој народној скупштини Црне Горе.

На састанку црногорске делегације и предсједавајућег Међупарламентарне групе пријатељства контатновано је да групе пријатељства остају преознате као механизам кооперације од изузетног значаја.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 17:34