Директор НВО Нови пут Вехбо Чоковић / - фото: Милован Нововић
08/06/2021 u 18:27 h
Милован НововићМилован Нововић
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Прелетачи ДПС-а и БС-а траже уточиште у ГП УРА

Примајући их у своје редове, УРА ризикује да буде компромитована, односно да њени садашњи, часни чланови, помијешани са прелетачима, изгубе углед и легитимитет, додаје Чоковић

Демократске промјене у Црној Гори које су се десиле након последњих избора потврдиле су истину да увијек и свугдје, па и код нас, постоји посебан сој људи којима ништа не значе политичка убјеђења и принципи, већ им је на првом мјесту свој и само свој интерест и корист. Они су до јуче били перјанице и гласноговорници политике ДПС-а и његових коалиционих партнера, а данас их се стиде, тражећи уточиште у новој владајућој структури. Као што се Јуда одрекао Христа, тако се и ови савремени издајници одричу Мила Ђукановића – казао је Вехбо Чоковић директор НВО „Нови Пут” из Бијелог Поља.

– Такав карактер људи није добар ни за Мила, али ни за Здравка, они су добри само за себе и своје интересе. Конкретније, последњих дана и мјесеци у Бијелом Пољу је интензивирана активност преласка, односно прелијетања из ДПС-а и Бошњачке странке у редове УРЕ. Да би ствар била трагичнија, по правилу је ријеч о особама које су се на крилима власти ДПС-а озбиљно окористиле, најчешће кроз криминалне радње и уз патронат државе. Они сада траже заштиту од кривичне и сваке друге одговорности од нових владајућих структура, кунући им се на вјерност и идеолошку припадност, истовремено припремајући терен за вршење нових криминалних радњи. Зато НВО Нови Пут позива странке на власти, посебно господу Кривокапића, Бечића и Абазовића да поведу рачуна о томе кога примају у своје редове.

Чоковић додаје да то посебно важи за Абазовића и његову све популарнију УРУ у чије се мјесне одборе у Бијелом Пољу настоје убацити бивши чланови ДПС-а и Бошњачке странке, који су у својим крајевима познати као особе склоне разним малверзацијама на граници легалног, па и самим криминалним радњама.

– Примајући их у своје редове, УРА ризикује да буде компромитована, односно да њени садашњи, часни чланови, помијешани са прелетачима, изгубе углед и легитимитет. Тиме би се зауставиле започете реформе и обрачуни са организованим криминалом и корупцијом, што као друштво не смијемо дозволити ни по коју цијену. УРА је један од главних носилаца борбе против криминала, због чега је највише и изложена опасностима од инфилтрације у своје редове оних чије ријечи и дијела ње нијесу достојни, УРА и Дритан Абазовић морају бити посебно опрезни у ширењу свог чланства које неминовно долази са јачањем њиховог угледа у Бијелом Пољу, као и цијелој Црној Гори – закључио је Чоковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 17:44