Сједница Савјета за одбрану и безбједност / - фото: Кабинет предсједника
06/06/2022 u 19:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Припадници Војске Црне Горе биће ангажовани на активностима заштите границе од илегалних миграната

Савјет за одбрану и безбједност је на данашњој сједници, разматрао и друга питања из своје надлежности

Данас је у Вили Горица у Подгорици одржана сједница Савјета за одбрану и безбједност којом је предсједавао предсједник Црне Горе Мило Ђукановић, у раду је учествовала предсједница Скупштине Данијела Ђуровић и предсједник Владе Дритан Абазовић, а по позиву и министар одбране Рашко Коњевић.

На сједници је донесена Одлука о ангажовању јединица Војске Црне Горе ради помоћи Министарству унутрашњих послова у спровођењу задатака који се односе на подршку приликом природних и вјештачи изазваних катастрофа и других несрећа, наводи се у саопштењу.

Додаје се да су чланови Савјета информисани о активностима које се предузимају како би државни органи спремно дочекали сезону пожара и пружили адекватан одговор  у заштити и спашавању људи, материјалних и културних добара и животне средине.

Војска Црне Горе у оквиру треће мисије предвиђене Стратегијом одбране ангажује своје снаге и средства у циљу јачања државних капацитета за интегрисани одговор на кризне ситуације у миру., наводи се.

- Савјет је размотрио и донио Одлуку о ангажовању припадника Војске Црне Горе ради испомоћи Управи полиције на активностима заштите државне границе од илегалних миграната. Тренутна ситуација и расположиве информације указују на могућност повећања броја илегалних миграција према земљама Западног Балкана, посебно активирањем мигрантског правца који води преко Црне Горе - истиче се у саопштењу.

Како се наводи, припадници Војске Црне Горе ће бити ангажовани на задацима заједничког патролирања са граничном полицијом дуж подручја уз границу, која су до сада била окарактерисана као угрожена од стране незаконитих миграната.

Савјет за одбрану и безбједност је на данашњој сједници, разматрао и друга питања из своје надлежности.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 20:36