Радовић / Фото: Срђан Бољевић
14/09/2021 u 17:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радовић критикује Царевића: Будву су некад звали Светозарево, а сад Цариград

Двојац без кормилара Царевић и Никола Јовановић желе да приватизују ову општину, тврди предсједник СО Будва

Предсједник СО Будва Kрсто Радовић данас је одржао прес конференцију на којој је саопштио да је неприхватљиво да Марко Царевић буде на челу ове општине, преноси РТВ Будва. 

Радовић је одржао конференцију поводом јучерашње изјаве функционера ДФ-а Николе Јовановића који је, након сједнице локалног парламента, изјавио да власт у Будви више не функционише.

Он је позвао Јовановића и Царевића да поднесу кривичну пријаву против њега и изгласају му неповјерење.

Такође, Радовић је оптужио Царевића и Јовановића за самовољу оцијенивши да се Општина налази у в.д. стању.

-Истакнуто је да ће против мене бити поднијета кривична пријава, да ће бити покренут поступак за моју смјену и скраћење мандата је само потврда свега онога што сам ја као предсједник Скупштине сумњао цијело вријеме, као и моје колеге из Демократске Црне Горе, а то је да се Општина Будва претвори у једну латифундију, односно да буде приватизован град- оцијенио је Радовић.

Истакао је да му је због свих грађана Будве јако жао због свега што се дешава.

-Ја сам вјеровао да ћемо послије онога што нас је задесило прошле године имати један другачији приступ. Да ћемо на нормалан начин, са уважавањем и поштовањем функционисати. Међутим управо се догодило много горе од тога- додао је он.

Радовић сматра да су за постојеће стање одговорни Царевић и Јовановић, па их је позвао да поднесу кривичну пријаву против њега.

-Ако то не буду урадили сматраћу их обичним шарлатанима, сјецикесама и кукавицама. Што се тиче покретања моје смјене, господа знају пут којим треба да иду. Одборнички клуб Демократског фронта има 11 одборника, довољан је један одборник да преда иницијативу, а са 11 већ имате хитну сједницу. Што се тиче скраћења мандата, позивам да једноставно не причају празне приче. Јасно знају процедуре, како то иде, господин Царевић и Јовановић- рекао је он.

Такође је истаклао да Демократе неће смјењивати Царевића са ДПС-ом јер је, како је казао, ДПС гори од Царевића.

-Ми са великом већином колега из Демократског фронта имамо изузетно коректну сарадњу, функционишемо као што би требало да се функционише. Али је дефинитивно да двојац без кормилара Царевић и Јовановић желе да приватизују ову општину. То је нама неприхватљиво- истакао је Радовић и рекао да Демократама не припада мјесто предсједника општине, али и да је Царевић за њих неприхватљиво рјешење.

За Радовића је такође спорно и недолажење Царевића на сједнице локалног парламента.

-То никад није била пракса, јер је предсједник Општине овђе одговарао на сва питања. Ми данас имамо неког шефа кабинета или не знам ни ја кога ко одговара. Ми смо бирали предсједника општине, ми одборници и он је нама дужан да одговара. Али ми немамо прилику да њега питамо. Немамо коалциионе састанке, не можемо за говорницу. О чему се ради? Искључиво о самовољи. Некад се Будва звала Светозарево, а сад би неко да је зове Цариград- поручио је Радовић.

Подсјетимо, сједница СО Будва јуче није одржана због недостатка кворума на Одбору за статут и прописе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 04:20