Бранко Радуловић / - Бранко Радуловић
29/12/2021 u 21:04 h
Ana GajevićAna Gajević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Радуловић: Биће реформска влада следеће године, можда и ја у њој

- Колеге кад вам досади супружник, прочитајте образложење мојих амандмана, велика памет у њима станује - додао је он.

Посланик Покрета за промјене Бранко Радуловић повукао је амандмане на буџет које је поднио, и том приликом још  забавио посланике током сједнице. Поручио је да ће наредне године бити реформска влада, у којој ће можда бити и он, те напоменуо да колеге прочитају образложење његових амандмана јер велика памет у њима станује.

- Амандмани су представљали нову економску политку коју морамо да извршимо током следеће године. Биће реформска влада следеће године, можда и ја у њој. Пошто неки, тешко им је да им толико знања утрпам у мозак, ја ћу их повући. Можда ћу ја одређивати будућност Црне Горе, мени није важно гдје ћу бити али ми је важно, у све се кунем, да реформе буду праве - нагласио је он и изазвао смијех у сали.

Радуловић је напоменуо посланике, да кад им досаде супружници да погледају амандмане које је поднио.

 - Колеге кад вам досади супружник, прочитајте образложење ових амандмана, велика памет у њима станује - додао је он.

Напоменуо је, образлажући амандмане, да морају да дјелују кроз реформе у финансијском сектору и створе ефекте.

- Морамо да направимо реформу појединих сектора, у пољопривреди је то еколошка храна у енергетици то је зелена енергија. Без индустрије нема нам могућност, као и без знања. Ја сам поднио амандмане и кад кажем Маршалов план је релативна ствар колико се ти задужиш, али основна компонетна је како се ти задужиш. Сви ови моји амандмани које ћу да повучем, ради се о милијардама. Уколико окупимо памет и створимо зреле пројекте, а не овако како премијер каже идуће године ћу направити аутопут, како црни кукавче, направићу јадранско-јонски преко безпућа. Ако нешто радиш мораш да направиш студију одрживости, оно што је садржана како то еколошки и социјалоно утиче.  Предуслов сваког пројекта је политичка ставбилност и правна држава.  Онда можеш да конкуришеш за разне пројекте кроз Фонд за развој. Средњорочно се можемо задужити до двије милијарде, а оне ће створити инвестиције од 10 милијарди - рекао је посланик ПзП-а.

Подсјетимо, посланици су данас у парламенту усвојили Буџет за наредну годину, а на његов предлог поднијето је 173 амандмана.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 08:39