/ - СА САСТАНКА
24/01/2022 u 17:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радуловић - Дмоховски: Црна Гора посвећена циљевима пољског предсједавања ОЕБС-ом

Министар Радуловић је казао да, иако једна од најмањих земаља чланица, Црна Гора води активан политички дијалог

Црна Гора је поуздан партнер Организације за европску безбједност и сарадњу (ОЕБС) и наставиће да доприноси приоритетима њеног предсједавања током 2022. године. Наш рад у остваривању циљева ОЕБС-а подудара се са ЕУ агендом и помаже нам да напредујемо на европском путу – казао је министар вањских послова Ђорђе Радуловић на састанку са амбасадором Пољске Артуром Дмоховским, који је у својству специјалног изасланика предсједавајућег ОЕБС-а, боравио у првој посјети Подгорици. Пољска је 1. јануара преузела предсједавање овом организацијом.

Министар Радуловић је казао да, иако једна од најмањих земаља чланица, Црна Гора води активан политички дијалог, о чему говоре и недавни сусрети са највишим званичницима ОЕБС-а. Додао је да у контексту погоршане безбједносне ситуације на украјинској граници, неопходна сарадња свих како би се осигурали мир и стабилност на ширем подручју ОЕБС-а.

- Амбасадор Дмоховски је представио приоритете предсједавања Пољске, који укључују пружање подршке у рјешавању конфликата уз нагласак на улогу дипломатије, као и ефикасни мултилатерализам као одговор на изазове након КОВИД-а. Нагласио је да је у оквиру економско-еколошке дименизије, у њиховом фокусу оснаживање одрживог опоравка и модернизација економија региона ОЕБС-а- наводе у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 21:41