Ђорђе Радуловић
26/01/2022 u 08:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радуловић од данас у званичној посјети Сјеверној Македонији

Радуловић ће се разговарати са македонским предсједником, премијером, потпредсједником Владе за европска питања, као и предсједником Собрања

Министар вањских послова Ђорђе Радуловић боравиће од данас до суботе у првој радној посјети Сјеверној Македонији, на позив македонског колеге Бујара Османија.

Како се су казали из Министарства вањских послова (МВП), Радуловић ће се разговарати са македонским предсједником Стевом Пендаровским, премијером Димитром Ковачевским, потпредсједником Владе за европска питања Бојаном Маричићем, као и предсједником Собрања Таљатом Џаферијем.

Наводи се да ће сусрети са македонским званичницима бити додатна потврда одличних билатералних односа између Црне Горе и Сјеверне Македоније.

“Које карактеришу квалитетан политички дијалог, пријатељство, као и континуирана међусобна подршка у оквиру регионалних и мултилатералних формата сарадње”, каже се у саопштењу.

Из МВП су казали да ће Радуловић разговарати и са представницима црногорске дијаспоре у Сјеверној Македонији, о начинима на које матична држава може допринијети у остваривању њихових планова и активности, с циљем очувања црногорског националног и културног идентитета.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 00:37