Радуловић и Лајчак / - Радуловић и Лајчак
17/11/2021 u 11:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Радуловић са Лајчаком: Фокус на борби против организованог криминала и корупције

Реформски процеси, како је истакнуто, иду руку под руку са европским вриједностима које Црна Гора баштини и на путу своје интеграције учвршћује

Улога Црне Горе важна је за Западни Балкан и дијалог као основ сарадње и напретка, бољег повезивања и одрживог раста цијелог региона, речено је на састанку министра вањских послова Ђорђа Радуловића и специјалног изасланика ЕУ за Западни Балкан и дијалог Србије и Kосова Мирослава Лајчака данас у Бриселу.

 - Оно што је неупитно јесте европска перспектива  и стратешко опређељење Црне Горе да упркос изазовима на унутрашњем плану испуњава обавезе из своје европске агенде - рекао је министар Радуловић нагласивши да борба против организованог криминала и корупције представља приоритет на попису онога што треба бити учињено.

Он је истовремено потврдио став да је дијалог свих политичких актера о важним питањима суштински за напредак, рекавши да је владавина права један од кључних приоритета Владе, те да се у том дијелу радило на откривању бројних криминалних подухвата.

Реформски процеси, како је истакнуто, иду руку под руку са европским вриједностима које Црна Гора баштини и на путу своје интеграције учвршћује.

Неупитна подршка ЕУ на том путу апотрофирана је и током овог сусрета, а специјални представник Уније истакао је да се политички дијалог свих актера мора интензивирати у циљу бржег интеграционог процеса.

Такође, Лајчак је поздравио резултате у борби против организиваног криминала и корупције. 

Kазавши да ће наша земља досљедно наставити путем који је одабрала, министар Радуловић је поручио да идеје на којима почива црногорска спољна политика остају исте, а то су ЕУ интеграција, посвећеност трансатлантским односима, те труд да унапређујемо добросусједске односе, што је један од темеља спољне политике.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

25. januar 2022 02:14