/ - Радуловић - Пленковић
08/12/2021 u 10:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радуловић са Пленковићем: Поновљена подршка званичног Загреба европском путу Црне Горе

У том контексту, премијер Пленковић је изнио своја запажања у вези са политиком проширења Уније и ставовима појединих држава чланица по питању пријема нових

Након сусрета са шефом хрватске дипломатије, први дан званичне посјете сусједној земљи завршен је разговором министра вањских послова Ђорђа Радуловића са предсједником Владе Републике Хрватске Андрејем Пленковићем.

Том приликом обострано је потврђено да су билатерални односи двије сусједне земље садржајни, добри и пријатељски. Још једном је поновљена подршка званичног Загреба европским аспирацијама наше земље, нарочито у свјетлу спремности Црне Горе да испуни јасне и строге критеријуме за пуноправно чланство у ЕУ. 

У том контексту, премијер Пленковић је изнио своја запажања у вези са политиком проширења Уније и ставовима појединих држава чланица по питању пријема нових, те поновио да ће Република Хрватска и даље имати проактиван приступ када је ријеч о европској интеграцији свих земаља региона Западног Балкана.   

Министар Радуловић је захвалио на досадашњој континуираној подршци интеграционим процесима наше земље. Пренио је отвореност и спремност за унапређењем билатералних односа на свим пољима, а посебно у области економије, заштите животне средине и здравства.  

Саговорници су се сагласили да би наставак рада Међувладиног мјешовитог одбора, као добре платформе за размјену мишљења  о бројним питањима, у значајној мјери допринио продубљивању свеукупних односа Црне Горе и Републике Хрватске.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 05:07