/ - ЂОРЂЕ РАДУЛОВИЋ
07/12/2021 u 09:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радуловић у званичној посјети Хрватској

Радуловић ће одржати и предавање на Дипломатскоj академиjи Министарства вањских и европских послова Хрватске

Министар вањских послова Црне Горе Ђорђе Радуловић боравиће данас и сjутр на позив министра вањских и европских послова Хрватске Гордана Грлића Радмана, у званичноj посjети тоj земљи.

Како jе наjављено из Министарства ванjских послова Црне Горе, током боравка у Хрватскоj, шеф црногорске дипломатиjе ће, осим са домаћином, имати сусрет и са потпредсjедником Хрватског сабора академиком Жељком Реинером. Састанци са високим државним званичницима Хрватске представљаће додатну потврду добрих билатералних односа између двиjе землjе као и прилику за размjену мишлjења о европскоj перспективи Црне Горе и Западног Балкана.

"У Загребу, шеф дипломатиjе разговараће и са представницима Националне заjеднице Црногораца у Републици Хрватскоj о изазовима са коjима се суочаваjу у свом раду, те начинима на коjе им матична држава може помоћи да активности усмjерене на очување црногорског националног и културног идентитета обављаjу што успjешниjе", саопштено jе из МВП-а.

У оквиру своjе посjете, Радуловић ће одржати и предавање на Дипломатскоj академиjи Министарства вањских и европских послова Хрватске на тему „Процес приступања“ што ће предстаљати додатну потврду добре сарадње између Дипломатских академиjа двиjе државе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 09:04